Condițiile de secetă favorizează creșterea populațiilor de dăunători din sol!

Neefectuarea tratamentului semințelor de cereale păioase cu un insecticid, mai ales în cazul grâului cultivat după grâu, favorizează creșterea populațiilor de dăunători din sol, precum viermii sârmă (Agriotes spp.), situație ce poate conduce la compromiterea culturilor de cereale.

În acest sezon, puteți alege insecticidul LANGIS, omologat la cereale păioase în doză de 2,5 l/t sămânță. Este destinat tratamentului semințelor de grâu, orz, dar și porumb și floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sârmă (Agriotes spp.).

LANGIS acționează prin ingestie și contact, dar are și un efect repelent asupra viermilor sârmă și a altor dăunători din sol. Insecticidul LANGIS, sub forma de emulsie, combină proprietățile repelente ale cipermetrinului, cu o formula unică, ce oferă o „zonă de protecție” în jurul semințelor tratate, distrugând sau îndepărtând dăunătorii, fară a afecta germinația semințelor.

Cum piretroizii sunt expuși unei degradări mai accelerate în funcție de condițiile din sol (pH, umiditate, temperatura), pentru protecția mai îndelungată a substanței active și îmbunătățirea efectului insecticid, recomandăm folosirea la tratamentul seminței și a fertilizantului MICROFERT U, în doză de 2,5 l/t sămânță.