Consumul de greieri poate fi bun pentru intestin, conform unui nou studiu clinic

Un nou studiu clinic arată că introducerea în dietă a greierilor poate ajuta la susținerea creșterii bacteriilor intestinale benefice. Astfel că, o alimentație care include greieri nu este numai sigură în doze mari, dar poate și să reducă inflamația în organism.

„Există foarte mult interes acum în insecte comestibile”, spune Stull, absolvent de doctorat al Institutului de Studii de Mediu al Universității din Wisconsin-Madison Nelson.

Peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume consumă în mod regulat insecte, care sunt, de asemenea, o bună sursă de proteine, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Echipa de cercetare a fost interesată de documentarea pentru prima dată prin intermediul studiului clinic a efectelor asupra sănătății consumului acestora.

„Acest studiu este important deoarece insectele reprezintă o componentă romantică în dietele occidentale și efectele lor asupra sănătății în populațiile umane nu au fost studiate într-adevăr. Cu ceea ce știm acum despre microbiota intestinului și relația sa cu sănătatea umană, este important să stabilim modul în care un aliment nou ar putea afecta populațiile microbiene intestinale. Consumul de greieri poate oferi de fapt beneficii dincolo de nutriție„, spune Tiffany Weir, co-corespondent, profesor de știință alimentară și nutriție umană la Universitatea de Stat din Colorado.

Creșterea insectelor pentru proteine ​​nu numai că ajută la protejarea mediului, ci și oferă o opțiune mai sănătoasă decât carnea în multe țări bogate în diete cu carne, spune co-autorul Jonathan Patz, directorul UW-Madison Global Health Institute.

Greierii, ca și alte insecte, conțin fibre, cum ar fi chitina, care sunt diferite de fibrele dietetice găsite în alimente cum ar fi fructele și legumele. Fibrele servesc drept sursă de hrană microbiană, iar unele tipuri de fibre promovează creșterea bacteriilor benefice, cunoscute și ca probiotice.