Erbicidarea în toamnă, primul pas pentru o cultură curată și sigură!

Pentru zonele în care a plouat deja sau urmează să plouă, zone în care este posibil semănatul cerealelor păioase în această toamnă, îngrijirea culturilor încă de la înființare este o necesitate. Un prim secret pentru această etapă este erbicidarea din toamnă.

De ce credeți că batem moneda pe acest lucru? Pentru că, mergând doar pe erbicidarea în primăvara, v-ați lovit adesea de o primăvară capricioasă, când nu ați reușit să intrați la timp în câmp. Buruienile, evident, au concurat cerealele păioase, afectând creșterea plantelor de cultură, conducând la pagube cuantificate ulterior într-o scădere a producției. În plus, luate dintr-o fază incipientă, combaterea buruienilor este mult mai ușoară și cu costuri evident mai mici. Un tratament în toamnă permite o erbicidare chiar mai tărziu în primăvara, când ferestrele de aplicare sunt din ce în ce mai scurte, iar dacă ratați momentul optim, buruienile problemă, precum Veronica și Stellaria, vor crește foarte mult, chiar cu riscul de a nu fi combătute. O cultură care intră „curată” în iarnă, are un start mult mai bun în primăvară, care în final se vede în sporul de producție.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicația.alcedo.ro/