Cooperativa Agricolă CSENGO– O alianță a oamenilor!

Cooperativa adusă la viață de către fermierii din satele Frumoasa, Nicolești și Bârzava ale comunei Frumoasa, din județul Harghita, cu numele de ”Cooperativa Csengő”, reprezintă valorile muncii oamenilor locali:

”Suntem mândri de munca noastră” – Iubim produsele locale, nu doar pentru că au fost produse de noi, ci și pentru că acestea reprezintă munca oamenilor locului. Scopul nostru este mai mult decât a produce: vrem să creăm un nivel de calitate care ne face și pe noi bucuroși, de care putem să fim mândri.

”Împreună pentru valorile regiunii noastre” – Ar fi mare păcat să nu exploatăm comorile regiunii noastre. În produsele Csengő regăsim prospețimea pășunilor și cel mai proaspăt lapte al vacilor îngrijite și prețuite. În această misiune nu suntem singuri, deoarece ne-am aliat mai multe cooperative, pentru a ne completa unii pe alții, astfel prezentând un bun exemplu al gândirii cooperatiste.

”Calitate și dezvoltare” – Laptele din zona noastră și prelucrarea acestuia de către mâini atente, asigură calitatea superioară a  produselor Szépvízi. Echipa noastră caută mereu noi provocări și are scopul de a oferi în mod continuu noi gusturi pentru consumatorii produselor lactate.

În baza deciziei nr. 493/15.01.2021, Csengo Cooperativa Agricolă, cu sediul în comuna Frumoasa, județul Harghita, a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” pentru produsele înregistrate în Registrul Național al Produselor Montane astfel:

 1. Brânză maturată CSENGŐ
 2. Brânză maturată CIBRE
 3. Brânză Telemea
 4. Brânză SZELLŐ cu Chimen
 5. Brânză SZELLŐ cu Chili
 6. Brânză SZELLŐ cu Piper
 7. Brânză SZELLŐ cu Arpagic
 8. Brânză A
 9. Brânză Grill
 10. Brânză frământată
 11. Brânză frământată cu condimente
 12. Urdă