Crăciunul este o sărbătoare spirituală așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari. Pentru fiecare dintre noi, Crăciunul adună stări și semnificații particulare, dincolo de simbolistica religioasă. Crăciunul este o sărbătoare creștină și reprezintă Nașterea Domnului Iisus Hristos. Există două date de celebrare, în funcție de calendar: 25 decembrie în țările care țin calendarul gregorian și 7 ianuarie pentru cei ce țin calendarul iulian. În România, Crăciunul se serbează pe 25 decembrie. Atât la noi, cât și în întreagă lume, Crăciunul nu mai este doar o sărbătoare religioasă. Crăciunul este și un prilej de a-i întâlni pe cei dragi, de a schimbă cadouri și de a-l aștepta pe Moș Crăciun.
Cuvântul „Crăciun”, spun specialiștii, ar proveni din latinescul „creatio” – creație, referindu-se la nașterea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. O dovadă în plus ar fi termenii din limbile-surori: Noel în franceză, Natal în portughezaă, Natale în italiană, Navidad în spaniolă. Povestea nașterii lui Iisus este frumos relatată în Noul Testament și îndeamnă la bucurie și speranța. Crăciunul la români, ca tradiţie creştină, este pregătit încă din perioadă postului, care începe de pe 14 octombrie. Românii au un obicei unic în lumea creștină, acela al tăierii porcului de Ignat, pe 20 decembrie. Gospodinele încep pregătirea bucatelor pentru masă de Crăciun. Casa este împodobită cu crenguțe de brad, iar copiii fac repetiții pentru colindatul din Ajunul Crăciunului. Sărbătorirea Crăciunului începe, practic, de pe 24 decembrie, din Ajunul Crăciunului, zi în care copiii primesc nuci, colaci și bomboane drept răsplată pentru colindele lor.
În ajun de sărbătoare vă dorim la fiecare, Crăciun cât mai luminos, vis de iarnă călduros, linişte lângă cei dragi, veste bună dinspre magi, sănătate, bucurii, şi steluţe aurii!
Sărbători în pace şi armonie şi un Crăciun fericit!