Descoperirea care poate ajuta fermierii să combată gândacul puturos marmorat maron, economisind bani în combaterea dăunătorilor

Pentru a atrage un partener sau pentru a comunica faptul că a găsit hrană, gândacul puturos marmorat maron folosește propriul limbaj chimic: feromonii.

Cercetătorii Virginia Tech au descoperit o perspectivă asupra acestui limbaj chimic, care poate fi folosit pentru a dezvolta controale alternative împotriva dăunătorilor.

„Am câștigat o înțelegere mai profundă a modului în care acești gândaci sintetizează feromonii și această cunoaștere ne poate permite să producem feromoni în culturile alimentare consumabile – denumite și culturi capcane, pentru a atrage gândacii departe de recolte”, a spus Dorothea Tholl , profesor de științe biologice la Colegiul de Științe și un afiliat Fralin Life Science Institute.

Aceste noi alternative ecologice și durabile la insecticide ar putea salva milioane de dolari.

În Virginia, culturi cum ar fi strugurii, porumbul dulce și merele, au fost atacate de tulburarea invazivă de maronie maronizată din 2004; varza a fost, de asemenea, afectată, dar de harlequin stink bug. O rudă, ploșniță verde este, de asemenea, un dăunător sever în întreaga lume și atacă multe culturi diferite, inclusiv fasolea și soia.