România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova

Importurile României din Republica Moldova la nivelul primelor șapte luni ale anului curent au depășit de câteva ori importurile de produse moldovenești ale Federației Ruse.

De asemenea, volumul exporturilor moldovenești în România în perioada ianuarie-iulie 2020 a însumat 357,05 mln USD. În același timp, volumul importurilor din România în șapte luni ale anului curent, a constituit 348,73 mln USD. Drept urmare, soldul comercial al Republicii Moldova cu România în ianuarie-iulie 2020 s-a ridicat la 8,32 mln USD.

Astfel, România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, atât la export, cât și la import, achiziționând în perioada de referință cel mai mare volum de produse moldovenești și ocupând locul 1 în ceea ce privește furnizarea de bunuri în Moldova. 

„România a devenit principalul importator de produse moldovenești, astfel devansând de câteva ori ceilalți parteneri strategici la acest capitol. Acest fapt vorbește despre o cooperare strategică dovedită de cifre și fapte, nu doar de declarații”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean.