Eficiența ridicată în combaterea buruienilor porumbului cu ajutorul erbicidelor ASTRAL 40 OD și VECTOR

Buruienile concurează cu plantele de porumb pentru apa, nutrienți și lumină, ceea ce poate duce la o reducere semnificativă a randamentului culturii. Combaterea buruienilor din cultura de porumb este esențială pentru a asigura o producție ridicată și de calitate.

În funcție de speciile de buruieni, erbicidele recomandate de către ALCEDO la cultura de porumb sunt: Pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și, în special, a Sorghum halepense din rizomi:

ASTRAL 40 OD – în doză de 0,8 l/ha, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, în faza de 2-4 frunzulițe și în doză de 1-1,5 l/ha, pentru combaterea costreiul (Sorghum halepense) din rizomi și a altor gramine perene, când acesta are 15-20 cm, iar porumbul 4-6 frunze. Pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene și a unora monocotiledonate:

VECTOR – în doză de 0,4 l/ha pentru combaterea buruienile aflate în primele faze de vegetație și în doza de 0,6 l/ha pentru combaterea celor aflate în stadii avansate de dezvolatre, ambele cu aplicare până când porumbul este în faza de 4-6 frunze; Buruienile, dacă nu sunt combătute, pot concura porumbul diminuând producțiile, mai ales acum când verile sunt din ce în ce mai secetoase, iar precipitațiile sunt mai puține sau sunt distribuite neuniform.

Important! ASTRAL 40 OD este compatibil cu fertilizanții foliari MICROFERT U și MICROFERT ZN și se poate aplica în amestec pentru prevenirea carențelor de zinc și a altor nutrienți necesari creșterii și dezvoltării plantelor de porumb.

Pentru un spectru complet de combatere a buruienilor la porumb, specialiștii ALCEDO recomandă aplicarea erbicidului ASTRAL 40 OD împreună cu erbicidul VECTOR.