Erasmus+: peste 28 de miliarde de euro pentru sprijinirea mobilității și a educației!

Europarlamentarul Daniel Buda a precizat pe pagina sa de socializare că recent, Comisia Europeană a adoptat primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027.

„Cu un buget de 26,2 miliarde EUR (comparativ cu 14,7 miliarde EUR alocate pentru perioada 2014-2020), completat cu 2,2 miliarde EUR din instrumentele externe ale UE, noul program revizuit va finanța proiecte de mobilitate în scopul învățării și de cooperare transfrontalieră de care vor beneficia 10 milioane de europeni de toate vârstele și din toate mediile sociale.Scopul său este de a favoriza și mai mult incluziunea și de a sprijini dubla tranziție ecologică și digitală, în conformitate cu prevederile Spațiului european al educației. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, reziliența sistemelor de educație și de formare în contextul pandemiei. Noul program Erasmus+ oferă oportunități de efectuare a unor perioade de studiu în străinătate, a unor stagii, ucenicii și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului. El este deschis școlarilor, studenților din învățământul superior, elevilor din învățământul profesional, cursanților adulți, schimburilor de tineri, lucrătorilor de tineret și antrenorilor sportivi”, a declarat Daniel Buda.

La rândul său, Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, s-a arătat încântat de această iniţiativă:

„Salut lansarea noului program Erasmus+, care s-a afirmat printre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și care va oferi în continuare oportunități de învățare pentru sute de mii de europeni și de beneficiari din țările asociate. Pe lângă experiența marcantă de mobilitate și de înțelegere comună între europeni pe care o oferă, acest program ne va ajuta, de asemenea, să ne punem în practică ambițiile în vederea realizării unei Europe mai echitabile și mai ecologice.”Pentru detalii suplimentare, vă invit să accesați următorul link: https://ec.europa.eu/…/documents/annual-work-programmes_ro