Erbicidarea în preemergență, o verigă importantă pentru combaterea buruienilor din culturile de porumb!

Combaterea chimică a buruienilor din cultura porumbului asigură importante sporuri de producție. Aceasta se realizează prin tratamente la sol, înainte sau după semănat, și prin tratamente în perioada de vegetație. Majoritatea erbicidelor aplicate în preemergență sunt erbicide peliculare, eficacitatea lor fiind influențată de umiditatea existentă în sol.

Ce erbicide puteți alege în preemergență?

TENDER asigură combaterea superioară și de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunza lată. Aplicat în doză de 1-1,5 l/ha, imediat după semănat în condiții de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din sămânță) și unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus) din culturile de porumb.

SILBA este un erbicid selectiv ce acționează împotriva majorității buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. La cultura de porumb, se poate aplica atât preemergent, înainte de răsărirea culturii (4-5 l/ha), dar și postemergent timpuriu, în faza de 3-4 frunze ale porumbului și 2 maxim 4 frunze ale buruienilor, fară a se depăși doza de 4,5 l/ha.

TONALE este un erbicid cu acțiune sistemica și reziduală, ce combate buruienile monocotiledonate și dicotiledonate anuale din cultura de porumb. Se aplică o singură dată pe sezon, atât în preemergenta (BBCH 00-09), în doză de 1,7-2 l/ha, cât și în postemergență timpurie, când plantele de porumb au 2-4 frunze (BBCH 10-14), doza recomandată fiind de 1,5-2 l/ha. Pentru o bună eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie să fie bine pregătit, fară bulgări și cu o umiditate suficientă în sol.