“Femeile remarcabile din acest domeniu oferă o perspectivă unică asupra afacerilor agricole!”

Mesaj transmis de Gabriela Dumitru, Coordonator Relații Publice și Comunicare AIPROM, cu privire la prezența femeilor în sectorul agricol și rolul acestora în modelarea sectorului

Astăzi, atât dezvoltarea societății cât și schimbarea unor tipare au încurajat femeile să își asume roluri din ce în ce mai provocatoare. Evoluția sociețății, dar și schimbarea unor mentalități au contribuit la remarcarea femeilor în domenii care altă dată erau dominate de bărbați.

Activitatea în agribusiness nu este doar solicitantă și provocatoare, ci și extrem de complexă, necesitând abilități multiple și o dedicare deplină. Femeile remarcabile din acest domeniu oferă nu doar competențe profesionale, dar și o perspectivă unică asupra afacerilor agricole, contribuind la inovare și adaptare în fața schimbărilor din sector.

Femeile care își desfășoară activitatea în diverse domenii, inclusiv în agribusiness se confruntă cu provocări și incertitudini, dar abilitatea de a gestiona situații complexe, de a lua decizii informate și de a asigura o comunicare eficientă sunt aspecte care aduc valoare adăugată afacerilor pe care le gestionează. Acestea rezistă presiunilor și fluctuațiilor pieței, depășesc provocările, aduc un plus de frumos și îmbrățișează inovația și sustenabilitatea în toate activitățile pe care le desfășoară.

Din punctul meu de vedere nu există o formulă care să îți poată asigura succesul, indiferent dacă ne referim la cariera profesională sau oricare alt aspect al vieții. Poți avea succes doar dacă muncești mult, ești dispusă să înveți mereu, să te adaptezi și să demonstrezi că poți contribui la îndeplinirea obiectivelor organizației din care faci parte. Fiecare reu­șită și fiecare eșec oferă lecții valoroase, iar adevărata definire a unei persoane se construiește din ambele. Nu trata cu sperficialitate nici un aspect al vieții tale, implicăte cu aceeași energie și forță, fie că este vorba de un proiect mic sau de o mare realizare.

La mulți ani, femeie! Indiferent care este domeniul în care strălucești, rămâi cea mai bună versiune a ta și oferă din energia ta tuturor!