Genaktis – descifrarea mecanismului genetic de asimilare a nutrienților

Grupul Roullier și-a început călătoria acum mai bine de 60 de ani pe partea de nutritie vegetală fiind astăzi un exponent de seamă la nivel internațional în ceea ce înseamnă soluții de nutriție avansate din punct de vedere tehnologic.

Timac Agro, parte a Grupului Roullier este probabil prima companie care a vorbit despre avantajele folosirii biostimulatorilor pentru cultura mare încă din anul 2006 când a ajuns în România, având o gama completă de biostimulatori, atât radiculari cât și vegetativi. Astăzi, după 16 ani, obiceiurile de fertilizare s-au schimbat, fermierii folosind mai eficient fertilizanții și în doze mai mari, uneori chiar prea mari raportat la consumul specific al plantelor. Ținând cont de aceste aspecte, Centrul Mondial de Inovatie Roullier a dezvoltat o gamă nouă de biostimulatori, o gamă la care departamentul de cercetare al Grupului a lucrat timp de aproximativ 10 ani, împreună cu cele mai importante centre de cercetare și universități de prestigiu la nivel mondial, de exemplu Universitatea din CAEN și Institutul Național pentru Cercetări Agricole – INRAe din Franța, Centrul de cercetare Rothamsted din UK sau Universitarea din Navara din Spania.

Rezultatul acestei munci titanice este azi confirmat și în România prin trecerea de la faza de omologare și prin alte multe testări în ultimii 2 ani  – la Stațiuni de Cercetare precum SCDA Lovrin, Universități de Agronomie sau la Eurofins –  care demonstrează eficiența produselor inclusiv în condițiile pedoclimatice din România. Astfel, Timac Agro România vine pe piață cu trei noi biostimulatori pentru cultura mare și o gamă pentru culturi speciale.

Aceste game au fost dezvoltate cu scopul de a influența în mod semnificativ metabolismul plantelor în anumite faze vegetative acționând după trei principii: Ameliorare – De-stres – Nutriție, prescurtat ADN, fiecare gamă având acțiune asupra celor trei direcții cu accent mai mare pe una dintre ele.

Genaktis este rezultatul multor ani de cercetare, si mai precis de descifrare a mecanismului genetic de asimilare al nutrientilor.

Plantele de cultura au cca 45.000 de gene, cu mult mai multe decat animalele. Aceasta zestre genetica le permite se se adapteze mediului in care traiesc.

In cercetare s-a identificat si apoi urmarit, activitatea a cca 32.000 de gene din care s-au izolat si continuat cu cca 1000. Astfel, am reusit sa descifram mecanismul de actiune a genelor implicate in asimilarea si transportul elementelor minerale. GENAKTIS, prin ingredientele sale active, este capabil sa potenteze manifestarea acestor gene ducand la o intensificare a proceselor de asimilare si valorizare a nutrientilor, a procesului de fotosinteza si a celor de reactie la stres,  asigurand o crestere sustinuta a plantelor.

GENAKTIS are ca efect o fortificare generala a culturilor care in final va duce la cresteri importante de productie.

Îmbunătățirea conservării post-recoltare, controlul calității organoleptice și fizice și rezistența la solicitările abiotice, reprezintă provocări semnificative pentru producători.

Fii cu un pas înainte cu Timac Agro! Cultivă viitorul!
Soluții performante adaptate fiecărei culturi. Contactati cu incredere specialistii Timac Agro Romania.  Dispunem de toate instrumentele necesare pentru a va sprijini in teren si a va oferi solutiile cele mai potrivite in vederea cresterii profitabilitatii fermei dumneavoastra!

ro.timacagro.com