Grupul UniCredit a consiliat Credit Agricole cu privire la vânzarea filialei sale din România către VISTA Bank

Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Credit Agricole SA, a zecea bancă la nivel mondial în funcție de active*, cu privire la vânzarea filialei sale din România către VISTA Bank, deținută de Vardinogiannis Group, din Grecia, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei*.

Echipele CEE Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit au consiliat toate tranzacțiile privind vânzarea activelor deținute Credit Agricole în CEE – respectiv în Bulgaria în 2014 și Albania în 2015.

Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: „Suntem bucuroși să fim parteneri în această tranzacție, care reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce clienților din piețele sale în serviciile complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere. Bazându-ne pe o expertiză internațională dar și sectorială vastă, am demonstrat încă o dată capacitatea de a ne servi clienții în cea mai potrivită manieră pentru ei, cât și poziția puternică pe care o avem pe piața M&A din România”.

Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților relevante din România.

*potrivit informațiilor furnizate de cele două companii  

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.