Analizele de sol nu trebuie neglijate!

Pentru ca vremea de afară încă mai permite recoltarea probelor pentru analize de sol, ALCEDO revine cu recomandarea de a nu omite efectuarea analizelor de sol. Simpla urmărire a pH-ului solului aduce o economie semnificativă la fertilizare.

Retineți! Necunoscând solul, nu veți putea înțelege nevoile, necesitățile nutriționale ale plantelor. O fertilizare rațională aduce beneficii nu doar prin susținerea culturii, ci și prin echilibrarea solului pentru culturile următoare. Fertilizarea corectă înseamnă analize de sol, înseamnă alegerea îngrașămintelor potrivite culturii ce se dorește înființată, cantitățile potrivite pentru un randament scontat, aplicarea lor pe perioada în care planta are nevoie de nutrienți, etc. Potrivit specialiștilor, perioada optimă de efectuat analize de sol este la sfarșitul culturii premergătoare. 

Unde puteți face analize de sol? Ei bine, dupa cum stiți, ALCEDO deține la Herăști, județul Giurgiu un astfel de laborator, dotat cu aparatură ultra-modernă. În urma analizelor puteți obține informații privind: conținutul de humus; pH-ul; conductivitatea electrică; nutrienții principali N, P, K; nutrienții secundari Ca, Mg; textura solului; interpretarea rezultatelor, dar și recomandări de fertilizare

Atenție! Prelevarea probei de sol este una dintre cele mai importante etape din cadrul unui program de fertilizare.