Importanța consumului de prune uscate!

Prunele uscate sunt bogate în vitaminele A, C, grupul B şi minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, seleniu şi fier. Prunele uscate oferă organismului o doză considerabilă de fibre, care potolesc foamea şi o amână pentru mai multe ore.

Ca majoritatea fructelor de culoare închisă, intermediară între indigo, negru şi vişiniu închis, prunele au în compoziţia lor resveratrol, considerat drept cel mai puternic antioxidant natural cunoscut până acum.

Resveratrolul este o substanţă antitumorală, care micşorează cu până la 50 la sută înmulţirea celulelor cancerigene sau poate chiar stopa acest proces; stimulează înmulţirea celulelor sănătoase, sporind capacitatea lor de regenerare și scade nivelul colesterolului.

Resveratrolul este şi un colorant polifenolic, un antioxidant de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Consumul de prune asigură o digestie sănătoasă şi detoxifică organismul.