INGENIO – un grâu iscusit, aristat, ce garantează cantitate şi calitate!

INGENIO este un soi de grâu aristat, semi-timpuriu, a cărui producţie ridicată este vizibilă încă din timpul vegetaţiei, datorită arhitecturii soiului (boabe şi spice mari). El oferă flexibilitate în alegerea parcelei, fiind un soi care se pretează foarte bine diferitelor condiţii agronomice din ferme. Pe lângă plasticitate ecologică bună şi toleranţă la secetă şi îngheţ, INGENIO are un conţinut de proteină de 12,5 – 13% şi un MMB de 50 – 70 g.

INGENIO este foarte apreciat de panificatori pentru calitatea superioară și potențialul de producție impresionant. Planta dezvoltă spice și boabe mari și se pretează bine în diferite condiții agronomice.
 

Dacă vorbim despre boli, acest soi este tolerant la făinare (Erysiphe graminis), mediu tolerant la rugina galbenă (Puccinia striiformis) şi septorioză (Septoria tritici) şi mediu sensibil la rugina brună (Puccinia recondita) şi fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum). Perioada optimă de semănat este între 15 – 25 octombrie, iar densitatea optimă este de 500 boabe germinabile/mp.                                                                                                            

Aflați mai multe despre avantajele grâului Ingenio, aici: https://www.syngenta.ro/product/seed/ingenio