Îngrijirea culturilor de castraveți, în lunile iulie și august !

Castravetele este o legumă delicioasă, ușor de combinat în diferite mâncăruri, fiind consumat atât în stare crudă, cât și în diferite preparate. Cu un aport mare de vitamine și minerale și un conținut ridicat de apă, castraveții sunt legumele perfecte pentru cei care țin diete și nu numai.

Îngrijirea castraveților în lunile iulie și august

Ca orice altă legumă, castraveții au nevoie de îngrijire adaptată, iar în lunile de vară, când condițiile climatice pot fi destul de capricioase, au nevoie de o îngrijire mult mai atentă. Lunile lungi și caniculare de vară pot afecta cu ușurință culturile de castraveți. Dacă aceștia nu beneficiază cantitatea de apă corespunzătoare, riscăm să nu obținem rezultatele dorite. Așa că ă procesul de irigare pentru cultura de castraveți este foarte important pentru ca aceștia să poată rodi la timp.

Este important să irigăm castraveții dimineața devreme, înainte de răsărit sau seara, cu puțin timp înainte de apus. Dacă îi irigăm în mijlocul zilei, când soarele este puternic, sunt favorizate condițiile ideale apariției manei. Trebuie să fim atenți și la temperatura apei pe care o folosim la irigare în timpul acestor luni de vară. Apa rece poate afecta iremediabil rădăcina plantelor. Acest lucru se întâmplă din cauza diferenței mari de temperatură, solul având o temperatură ridicată.

Este Protejează cultura de castraveți de boli și dăunători

Mana este una dintre cele mai răspândite boli care atacă plantele și, din păcate, afectează și castraveții, indiferent că vorbim de prima cultură sau de o cultură târzie. Pentru a împiedica apariția manei trebuie aplicae îngrășăminte speciale care previn această boală. Dacă observăm semne ale apariției manei pe frunzele plantei, trebuie să se stopeze irigarea plantei timp de câteva zile, să se utilizeze o soluție fungică cu o temperatură ridicată (cel puțin 20 grade) dar și soluții fitosanitare pe bază de cupru. În afară de clasica mană, cultura de castraveți mai poate fi afectată și de bacterioză.

Bacterioza apare atunci când umiditatea aerului este foarte ridicată sau când solul este suprasaturat cu nitriți. Putem să ne dăm seama ușor dacă plantele au bacterioză din cauza frunzelor care se îngălbenesc. Pentru a preveni bacterioza, trebuie evitată irigarea cu aspersorul. În cazul în care se observă semne ale bolii, trebuie folosite tratamente cu fungicide. Dăunătorii principali ai castraveților sunt:

Viermii sârmă care apar în solurile umede și atacă sistemul radicular al castraveților iar pentru a-i elimina, se folosesc insecticide specifice;

Afidele sunt dăunători care migrează de la o specie la alta și pot afecta o întreagă recoltă. Ei se pot elimina cu ajutorul soluțiilor pe bază de alcool sau cu ajutorul insecticidelor recomandate de specialiști;

Păianjenul roșu oprește dezvoltarea plantei cu totul și poate fi eliminat cu ajutorul tratamentelor acaricide.

Eliminarea buruienilor care concurează cultura este foarte importantă și se poate realiza fie clasic, prin smulgere ori folosind substanțe chimice. Este indicat să plivim buruienile înainte de a înflori, pentru ca semințele să nu se răspândească.