KORVETTO™ – CEA MAI AVANSATĂ soluție tehnologică pentru controlul buruienilor cu frunza lată din cultura de rapiță!


Deși este o cultură profitabilă și o bună premergătoare pentru cerealele de toamnă, rapița devine din ce în ce mai greu de cultivat în România, din cauza condițiilor climatice din toamnă, în special a secetei. Dacă în condiții normale s-au cultivat și 750.000 ha, anul acesta suprafața semănată este cu mult sub acest sub acest potențial.

Totuși, în multe zone, această cultură are o stare de vegetație foarte bună și se așteaptă producții ce vor satisface așteptările fermierilor. Pe lângă condițiile climatice din toamnă, nefavorabile culturii de rapiță, buruienile, bolile și dăunătorii constituie un alt grup de factori de risc care amenință această cultură.

Ca urmare, fermierii trebuie să le acorde o atenție deosebită. Condițiile foarte blânde din ultimele ierni, fără zăpadă și îngheț pe perioade mai lungi de timp, au facut ca buruienile să se dezvolte și să concureze pentru apă și hrană cu plantele de cultură.

De aceea, compania Corteva Agriscience vă pune la dispoziție NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor dicotiledonate anuale și perene – erbicidul KORVETTOTM.

KORVETTO  este un erbicid postemergent destinat utilizării primăvara în cultura de rapiță de toamnă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate.
Erbicidul Korvetto conține două substanțe active, halauxifen-metil (Arylex active) și clopiralid, ambele aparținând familiei auxinelor sintetice.

Erbicidul Korvetto se aplică primăvara, de la începutul alungirii tulpinilor (rozetă) a culturii de rapiță (BBCH-30) până când mugurii florali sunt prezenți dar sunt încă acoperiți de frunze (BBCH-50).Poate fi utilizat pe toate varietățile de rapiță de toamnă (convențională și Clearfield®) pentru combaterea speciilor de buruieni cu frunză lată. Numărul maxim de aplicări: o singură aplicare pe cultură/sezon.

ATENȚIE: Nu se aplică toamna!!!