MAS Seeds produce hibrizi în Centrul de Cercetare-Dezvoltare din România

MAS Seeds este noul nume al grupului Maïsadour, companie care are misiunea de a crea și experimenta HIBRIZI DE TOP, adaptați atât condițiilor pedo-climatice din România, cât și nevoilor producătorilor agricoli. Baza materială pentru cercetare și câmpurile de ameliorare sunt amplasate la Belciugatele Călărași.

Compania ameliorează şi testează în România de peste 11 ani, cu scopul obținerii hibrizilor de:

  • PORUMB – cu vigoare la răsărire remarcabilă, toleranţă ridicată la temperaturile scăzute din primăvară, ritm de creștere accelerat, astfel încât perioada critică de înflorit-mătăsit să nu se suprapună cu temperaturile caniculare din vară.
  • FLOAREA SOARELUI – cu dublă rezistenţă la mană, cu toleranţă la cele mai agresive rase de Orobanche cumana (lupoaia), cu tehnologia Clearfield şi Clearfield Plus încorporată, dar și cu rezistenţă la tribenuron metil.

Toţi hibrizii sunt 100% adaptaţi tipului de sol, climei și tehnologiei din ferme, fiind caracterizați prin plasticitate ecologică ridicată, dar și prin producții calitative și cantitative superioare și stabile.

De peste 11 ani compania experimentează în România hibrizi destinaţi culturilor de porumb, floarea soarelui, rapiţă și lucernă. De asemenea, MAS Seeds produce anual un volum impresionant de hibrizi care vor fi amplasați în rețeaua globală de testare și evaluați pentru performanță, toleranţă la secetă și stres hidric, precum și rezistenţa lor la diversele boli specifice.

Producţia de seminţe a companiei MAS Seeds integrează cele mai recente tehnologii, cu următoarele beneficii pentru agricultori:

  • Capacitate de germinare: cu 5-7% în plus față de standardele impuse de serviciile oficiale de certificare (SOC și ISTA).
  • Vigoarea semințelor: teste sistematice, cu criterii superioare normelor obligatorii.
  • Puritate varietală: loturi certificate, fără corpuri străine.