Astăzi, la The Villa, în Bucureşti, a avut loc Media Club Corteva Agriscience, un eveniment dedicat presei agricole, cu scopul de a oferi informații valoroase despre viitorul agriculturii românești și de a prezenta cele mai recente inovații din portofoliul companiei, adaptate pentru a face față provocărilor climatice și a-i sprijini pe fermierii locali.
Speakerii Media Club Corteva Agriscience, Jean Ionescu – Country Leader, România și Republica Moldova și Maria Cîrjă – Marketing Manager, România și Republica Moldova, au făcut o retrospectivă a acestui an pentru agricultura românească, precum și actualizarea privind poziția pe piață a companiei și lansarea noutăților în portofoliul comercial pentru sezonul 2025. Totodată, specialiștii au subliniat angajamentul companiei față de inovație și soluțiile durabile, adaptate nevoilor specifice ale agriculturii din România.
Primul panel a vizat tema „Viitorul agriculturii – Modul în care inovația poate modela viitorul agriculturii în Europa”. Cei doi lectori, Jean Ionescu și Cristina Cionga, au oferit câteva soluții legate de inovație pentru a putea face față provocărilor climatice actuale.
”Prin aducerea pe piață a inovațiilor adaptate condițiilor unice de climă și sol din România, Corteva Agriscience oferă fermierilor încrederea necesară pentru a răspunde cerințelor actuale și viitoare”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader, România și Republica Moldova.
Invitat special al Media Club Corteva Agriscience a fost Cristina Cionga, Deputy Managing Director FAPPR, care a vorbit, printre altele, despre sustenabilitatea în acest sector de activitate. ”În fața agriculturii stau din ce în ce mai multe provocări. Doar implicarea și colaborarea cu ceilalți actori de pe filiera agro-alimentară, dialogul continuu cu autoritățile europene și cu reprezentanții societății civile pot menține fermierii europeni pe harta producției de hrană”, a transmis Cristina Cionga.
În cel de al doilea panel, Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica Moldova, a împărtășit viziunea Corteva pentru domeniul agricol, abordând tema „Modelarea agriculturii românești cu noi soluții inovatoare”.
”Rolul companiei în abordarea provocărilor industriei este esențial. Având în vedere că fermierii români se confruntă cu seceta din ce în ce mai severă, temperaturi extreme și probleme de sănătate a solului, Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, oferă o platformă importantă pentru a împărtăși perspective despre sustenabilitate, productivitate și reziliență. Prin știință, tehnologie și angajamentul față de practici sustenabile, Corteva continuă să promoveze progresele care susțin productivitatea și reziliența în agricultura românească. Susținem fermierii români cu soluții și inovație”, a explicat Maria Cîrjă.
„Portofoliul variat de semințe și tehnologii de protecție a plantelor al Corteva permite fermierilor din întreaga lume să facă față cererii tot mai mari de alimente, furaje, combustibil și fibre. Aceste soluții nu numai că sporesc productivitatea, dar mențin și sănătatea solului și sprijină mijloacele de trai durabile. Ca piatră de temelie a agriculturii durabile, produsele Corteva reprezintă viitorul agriculturii. Acestea stau la baza valorii oferite fermierilor și consumatorilor, promovând inovarea și reziliența practicilor agricole. Prin îmbunătățirea productivității culturilor și protejarea plantelor împotriva diverselor provocări, soluțiile Corteva îndeplinesc standardele stricte de siguranță și de mediu, asigurând un echilibru între productivitate și responsabilitatea față de mediu”, a completat Maria Cîrjă.
În cadrul evenimentului, specialiștii Corteva au vorbit și despre tehnologiile avansate de tratament al semințelor (SAT), evidențiind LumiGEN™, Lumiposa® 625 FS și Lumisena™ 200 FS, produse care oferă protecție timpurie pentru culturi precum floarea-soarelui, rapiță și cereale, asigurând astfel fermierii că pot proteja recoltele de dăunători și de stresul mediului, promovând o productivitate și o sustenabilitate mai ridicate.
Tehnologia LumiGEN™ de la Corteva este o soluție de ultimă oră pentru tratarea semințelor, concepută exclusiv pentru produsele marca Pioneer®. Această tehnologie inovatoare îmbunătățește interacțiunea dintre sol și plantă prin dezvoltarea unui sistem radicular robust, care consolidează capacitatea plantei de a tolera stresul și sprijină stabilirea mai rapidă a suportului pentru o creștere mai sănătoasă a culturii.
Pentru un control superior al insectelor, Lumiposa® 625 FS oferă o protecție fiabilă pentru plăntuțele tinere, în special la culturile de rapiță și porumb. Protejând plantele de dăunătorii majori în timpul dezvoltării timpurii, intesticidul ajută la asigurarea unui start puternic și sănătos, contribuind la îmbunătățirea performanței culturii și a potențialului de producție.
Fungicidul Lumisena™ 200 FS asigură o protecție excepțională pentru culturile de floarea-soarelui, chiar și în condiții dificile. Ingredientul său activ, oxathiapiprolin, oferă un spectru larg de activitate fungicidă, protejând în mod eficient culturile de diverse boli fungice, asigurându-le vitalitatea în toate etapele critice de creștere.
În continuare, Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica Moldova, a evidențiat importanța soluțiilor biologice și a produselor de origine naturală.
”Aceste soluții pavează drumul spre un viitor în care fermierii se pot baza pe instrumente inovatoare pentru a face față provocărilor climatice. Prin utilizarea tehnologiilor de precizie le oferim fermierilor posibilitatea de a optimiza eficiența inputurilor, de a îmbunătăți gestionarea dăunătorilor și a bolilor și de a crește reziliența culturilor, asigurând astfel o productivitate sustenabilă în fața variabilității climatice”, a spus Maria Cîrjă.
Directorul de marketing al companiei a vorbit și pe tema “Soluții inovatoare de protecția plantelor pentru sezonul 2025”, aducând în discuție eficacitatea fungicidului Queen® și a erbicidului Rexade™ la cultura de cereale păioase.
„Revoluționăm protecția culturilor de cereale cu fungicidul Queen®, care stabilește un nou standard în gestionarea bolilor și în special a septoriozei, prin abordarea sa inovatoare în controlul acestei boli. Oferind atât acțiune preventivă cât și curativă, Queen® oferă până la 6-7 săptămâni de control robust al bolilor, protejând culturile fermierilor în timpul etapelor critice de creștere. Având în componență cel mai recent ingredient activ, Inatreq™ active, Queen® are un mod de acțiune unic, fără rezistență încrucișată cu alte produse chimice utilizate, asigurând o eficiență de neegalat.
În ceea ce privește Rexade™, acesta este un erbicid complet pentru grâu, o soluție unică all-in-one care oferă performanță pură în controlul buruienilor graminee și cu frunză lată. Rexade™ include o nouă clasă de erbicide din grupa 4 combinate cu un erbicid premium din grupa 2, pentru un control al buruienilor și o gestionare eficientă a rezistenței. Formularea foarte concentrată a erbicidului înseamnă mai puține ambalaje și manipulări, astfel încât cu un rezervor al unei pompe se pot trata un număr foarte mare de hectare”, a menționat Maria Cîrjă.
La final, au fost prezentați hibrizii principalelor culturi, fiind evidențiați noii intrați în portofoliu, respectiv P9413, P9889WX, D517 și P02085 la porumb, precum și P64HE233, P64LE280, P64LP210 și P64LP196 la floarea-soarelui.
Evenimentul Media Club Corteva Agriscience, o adevărată lecție de agrotehnică profesionistă oferită de veritabili specialiști în domeniu, s-a încheiat cu sesiunea de întrebări și răspunsuri, menită să completeze tabloul întreg al agriculturii moderne, o agricultură a viitorului!