MICROFERT FER previne și tratează cloroza ferică și alte deficiențe nutriționale

Cloroza ferică este o boală fiziologică cauzată de deficitul de fier din plante, cu efecte negative majore asupra vigorii biologice și potențialului productiv al culturilor. Condițiile și situațiile pedoclimatice și agrotehnice cunoscute că determină cloroza ferică:

• soluri calcaroase, cu exces de calciu;

• soluri cu reacție neutră sau alcalină;

• soluri grele, cu aerare slabă;

• soluri umede și reci;

• soluri nisipoase și soluri cu puțină materie organică;

• zone sau perioade cu primăveri răcoroase;

• soluri cu conținut excesiv de ioni fosfat, mangan, cupru sau zinc.

MICROFERT FER are o compoziție nutrițională complexă, concepută să asigure, cu prioritate, fierul asimilabil (Fe+2) necesar creșterii plantelor, în condițiile pedoclimatice și agrotehnice cunoscute că determină apariția clorozei ferice. Pe lângă fierul ușor asimilabil, produsul conține azot, potasiu, magneziu, sulf, bor, mangan și zinc, pentru prevenirea și tratarea altor carențe și deficiențe nutriționale care pot afecta concomitent vigoarea biologică și potențialul productiv al culturilor.

MICROFERT FER se recomandă pentu fertilizări foliare, în concentrație de 0,2 – 0,3% (0,2 – 0,3 l produs în 100 l apa) în plantațiile tinere și pe rod de viță de vie, pomi, arbuști fructiferi și căpșuni. Se recomandă ca produsul să fie folosit mai ales preventiv, de la pornirea în vegetație, prin 3–5 tratamente aplicate eșalonat, înainte și după înflorire, la intervale de 7–15 zile, concomitent cu tratamentele fitosanitare pentru combaterea bolilor și a dăunătorilor sau independent de acestea, în volume normale de apă (500–1500 l apa/ha, în funcție de plantație și stadiul de vegetație). Este preferabil că în loc de 3 fertilizări cu doze mari (3 l/ha), să se facă 4–5 fertilizări cu doze mici (2 l/ha), eșalonate pe o perioada de vegetație mai mare. În plantațiile afectate vizibil de cloroză ferică, aplicarea sistematică a fertilizărilor foliare, în fiecare ciclu de vegetație, poate determina o evidență ameliorare a vigorii biologice și a potențialului lor productiv. La vița de vie, asigură și o reducere semnificativă a erinozei, provocată de acarienii eriofizi (Eriophyes vitis).

MICROFERT FER este compatibil cu fungicide și insecticide omologate pentru tratamente în vegetație. Este compatibil și cu produsele pe baza de oxiclorură și hidroxid de cupru, precum și cu cele pe bază de sulf elemental. Mai multe detalii: https://alcedo.ro/produse/microfert-fer/