Ministrul Petre Daea a participt, ieri, la Consiliul AgriFish

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA, a participat marți, 25 aprilie 2023, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care va avut loc la Luxemburg. Pe ordinea de zi a reuniunii s-au regăsit teme de maxim interes pentru producătorii agricoli din țara noastră, precum: situația piețelor agricole în urma invadării Ucrainei, planurile strategice ale PAC, oportunitățile bioeconomiei în contextul provocărilor actuale, agricultura carbonului.

Pe baza informațiilor furnizate de Comisie și de statele membre, Consiliul va face un bilanț al situației pieței produselor agroalimentare în UE, cu accent pe impactul războiului din Ucraina.

În urma comunicărilor din partea Comisiei, miniștrii vor desfășura o dezbatere de orientare cu privire la aspectele agricole și forestiere ale propunerii de regulament referitoare la certificarea eliminărilor de dioxid de carbon.

Totodată, Consiliul va urmări să aprobe concluzii privind oportunitățile oferite de bioeconomie în contextul provocărilor actuale, cu accent special pe zonele rurale.

În cadrul întâlnirii, oficialii europeni au desfășurat un schimb de opinii cu privire la situația actuală a planurilor strategice ale statelor membre în cadrul Politicii Agricole Comune pentru perioada 2023-2027.