PRIAevents vă invită să luați parte la Conferinta PRIA Agriculture&Food la Timișoara, în 9 mai 2023, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT de la 12,00. Ediția din acest an este organizată în cadrul Belgian Week 2023, eveniment de marcă al BEROCC.
În cadrul acestui eveniment vom premia fermierii din Banat, asa cum procedăm în fiecare an!
De asemenea, vom aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea acestora fermierilor din Banat și pentru industria alimentara, reunind comunitatea acestora.
Temele principale din acest an sunt despre cum putem creste afacerile din agricultură si retail si cum putem face ca sustenabilitatea să fie printre preocupările principale. Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor și producătorilor din această zonă.
Dezbatem alături de fermieri, producători și procesatori, retaileri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru fiecare, dar descoperim si oportunitățile pe care le pot avea.
Punem fermierii in legătura cu investitorii, finanțatorii și supermarketurile și găsim soluțiile de colaborare!
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. România acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.Cum îl putem crește? Cum putem ajuta fermierii? Care sunt poveștile lor de succes?
AGENDA
12:30-13:00 – Registration/ Welcome Drink
13:00-14:30 – Welcome Speeches:
Belgian-Luxembourg-Romanian-Moldovan Chamber of Commerce
Belgian Embassy Official
Timisoara Chamber of Commerce Official Timisoara City Hall Official
City Council Official Francophone Business Club German Business Club
14:30-15:30 – How to Grow your Business in Agriculture?
- Cum se aplică prevederile Politicii Agricole Comune (PAC)?
- Ce îmbunătățiri ar putea fi aduse Planului Național de Dezvoltare Rurală? Ce propuneri au fermierii?
- Cum ar trebui să arate strategia pe termen lung pentru agroalimentarul românesc?
- Simplificarea procedurilor agențiilor APIA și AFIR. Cum creștem absorbția tot mai mare a fondurilor europene?
- Eficiența costurilor de producție prin promovare și utilizarea eficientă a energiei Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură? De ce trebuie să-și dezvolte afacerile? Care sunt poveștile lor de succes?
- Cum au învățat să facă afaceri și cum își pot împărtăși experiența?
- Cum pot băncile, companiile de leasing și fondurile de garantare să contribuie la creșterea absorbției fondurilor UE?
- Care este rolul fondurilor de investiții pentru agricultură? Irigarea – vitală pentru agricultură.
- Starea de aplicare a legii irigațiilor. Ce poate face România pentru a rezolva problema irigațiilor?
- Educație și cercetare pentru agricultură Cum îi ajută tehnologia fermierilor?
- Cum sunt folosite dronele în agricultură? Rezultate pentru diferite culturi.
- Ferme integrate – de la câmp la furcă Noi tendințe și mașini în agricultură
- Cum văd specialiștii anul că va fi agricol 2023?
Lectori:
Prof.univ.dr. Cosmin Alin POPESCU– Rector, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”
Florin Marius FAUR – Director Executiv, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiș
Dimitrie MUSCĂ – Director General, Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici
Adriana SZEKELY– Preşedinte, Cooperativa Agricolă TimlactAgro
Alexander DEGIANSKI – Board director Forest & Biomass România
Moderator: Raluca VOIVOZEANU, CEO, PRIAevents
15:30-16:00 – Coffee Break
16:00-17:00 – Sustenabilitate si medode prietenoase cu mediul pentru producția de alimente
- Piata de producere alimente in Romania. Prezentare generală și colaborare cu alte piețe
- Tehnologii inovatoare de prelucrare a alimentelor
- Colaborare între producători și comercianți
- Dezvoltarea sistemelor durabile de producție alimentară
- Producția și consumul responsabil Soluții de ambalare pentru durabilitate și conservare mai bună
- Provocări în logistică și transport pentru acest sector
- Comerțul electronic și cât va crește anul acesta pentru industria alimentară și pentru retail?
- Instrumente inovatoare de prelucrare a alimentelor pentru industria alimentară
- Noi tehnici și tehnologii pentru design-ul personalizat al alimentelor
- Aplicarea tehnologiilor digitale în lanțul alimentar și sectoarele alimentare
- Provocări pentru sectorul băuturilor
- Etichete și ce spune legea că ar trebui să conțină. Vor fi modificari anul acesta?
- Provocări legale pentru sectorul alimentar și retail
Lectori:
Reprezentant magazine CAI Curtici ( mezeluri branzeturi, etc)
Reprezentat companie retail
Gregoire VIGROUX – Founder, Bonapp
Bart Dobbelere, Managing Director VPK Packaging
Producator mezeluri
Fabrica conserve
Reprezentant crama vin
Reprezentant fabrică bere
Ionut NACHE, Director General, INAQ Consulting
Moderator: Raluca VOIVOZEANU, CEO, PRIAevents
17:00-17:30 – Q & A
Detalii complete pe www.priaevents.ro.