Nativo® Forte: Noua Generație de Fungicide marca Bayer pentru protecția cerealelor păioase! Inspirat de fermieri pentru fermieri!

Bolile foliare și ale spicului sunt printre principalele probleme care afectează culturile de grâu și orz, reducând potențialul de producție și calitatea recoltei. Pentru a preveni și controla aceste boli, fermierii au nevoie de soluții eficiente și durabile, care să le asigure o protecție optimă a plantelor.

Bayer, lider mondial în domeniul protecției plantelor, a lansat recent o nouă generație de fungicide in România, care reprezintă o inovație în combaterea bolilor foliare și ale spicului la grâu și orz. Primul produs fungicid din noua gamă, Nativo® Forte, conține trei substanțe active cu efect sinergic și complementar, care acționează împotriva unui spectru larg de agenți patogeni cum ar fi: Făinarea (Erysiphe graminis), Septorioza (Septoria tritici), Rugina brună (Puccinia recondita),Rugina galbenă (Puccinia striiformis), Helmintosporioza lenticulara a grâului (Pyrenophora tritici-repentis), Fuzarioza spicelor (Fusarium spp.) iar la orz: Făinarea (Erysiphe graminis), Rugina orzului (Puccinia hordei), Pătarea reticulară (Pyrenophora teres), Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), Ramularia (Ramularia collo-cygni).

Nativo® Forte este un fungicid cu trei moduri de acțiune, conceput să fie eficient pentru cât mai multe culturi, boli și momente de aplicare. Cu noul adaos de Spiroxamină la combinația deja dovedită de Protioconazol și Trifloxistrobin, Nativo® Forte oferă tot ceea ce este nevoie într-o multitudine de situații: atunci când fermierii caută eficacitate imediată, performanță pe termen lung și o gamă largă de control al bolilor.

Este un produs extrem de eficient, satisfăcând aproape orice cerință. Indiferent dacă discutăm despre grâu, orz, secară sau triticale, toate sunt incluse. De la diversele boli, cum ar fi făinarea până la fusarioză, toate sunt controlate. Indiferent dacă aplicarea este timpurie sau intârziată, toate sunt acceptate.

Oricând și oricum lucrați, Nativo® Forte va fi și el la muncă!

O singură soluție, nenumărate beneficii!

  • Protecţie eficientă, dovedită în câmp.
  • 3 substanţe active cu moduri diferite de acţiune. Combinația de substanțe active este optimizată pentru rezultate rapide care realizează totodată gestionarea rezistenței și protejează pe termen lung planta de cultură.
  • Intensitate fotosintetică sporită – conduce la sporuri de producţie dar și la recolte de calitate. Un exemplu concret din imaginea alăturată este controlul eficient al bolilor la cultura de grâu reflectat în rezultatele mai bune ale randamentului acolo unde s-a aplicat fungicidul Nativo® Forte vs. tehnologia fermei pentru controlul bolilor din tratamentul 2 (T2), în condițiile de cultură ale anului 2022 din Ghigoești, Neamț.