Nu uitați de erbicidarea în toamnă a culturilor de cereale păioase deja răsărite!

Îngrijirea culturilor de cereale păioase încă din toamnă este o necesitate, mai ales în condițiile unor toamne și ierni mai blânde. O prima etapă în strategia de combatere a buruienilor este erbicidarea în toamnă.

În felul acesta sunt combătute și acele buruieni care răsar încă din toamnă și iernează în stadiul de rozetă, iar în primăvara, fiind în stadii avansate de creștere, de multe ori nu mai pot fi combătute, așa cum sunt: șopârliță, doritoarea, ventrilica (Veronica sp.), mușețelul (Matricaria sp.), părăluțe (Thlaspi arvense) etc.

RIVAL TOP 20 SG – o soluție eficientă, ce oferă protecție de lunga durată O soluție eficientă, cu protecție de lungă durată, v-o oferă erbicidul RIVAL TOP 20 SG de la ALCHIMEX, în doză de 30 g/ha, la culturile de grâu, orz, triticale și ovăz, pentru combaterea buruienilor cu frunză lată, anuale și perene.

Este un erbicid care se aplică atât în toamnă, cât și în primăvara, când buruienile sunt răsărite în masă, peste 70% și sunt în faza optimă (2-4 frunze), iar plantele de cereale sunt în faza de vegetație, din stadiul de 3 frunze până la faza de apariție a frunzei stindard (BBCH 12-39). Eficacitatea este maximă când este aplicat pe buruieni tinere, aflate în stadiul de creștere activă, respectiv în faza de 2-4 frunze (pentru buruienile anuale) sau rozetă (pentru cele perene).

Buruienile mai puțin sensibile și cele aflate într-un stadiu avansat de creștere rămân pitice și nu concurează plantele de cultură în absorbția apei și substanțelor nutritive. Tratamentele nu se aplică când temperaturile sunt în scădere (sub 5°C) și la culturi stresate din cauza secetei, băltirii apei, atacului bolilor și dăunătorilor.

Pentru a beneficia de un spectru mai mare de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale și a unora perene, o altă opțiune pentru erbicidarea în toamnă este aplicarea, pe lângă erbicidul RIVAL TOP 20 SG, a unuia dintre erbicidele KINARA de la UPL sau ADIUNKT 500 SC de la INNVIGO, cu aplicare de la faza de înfrățire și până la apariția frunzei stindard a cerealelor.