Nu uitați să “întrețineți” miriștile, înlăturând buruienile cu erbicide totale!

După recoltarea cerealelor păioase sau a rapiței, specialiştii ALCEDO recomandă să nu evitați erbicidarea miriștilor. Trebuie să știți că dacă buruienile nu sunt combătute, rezerva de semințe din sol va crește foarte mult.

Pentru a preîntâmpină acest lucru, este bine să nu se neglijeze efectuarea lucrărilor de erbicidat. Așadar, aplicarea erbicidelor totale pe miriști se face atunci când buruienile sunt în plină creștere, au 15-20 cm înălțime, iar frunzele sunt turgescente.

Atenție! Nu se recomandă erbicidarea când buruienile trec printr-o perioadă de stres hidric sau pe vreme caniculară, întrucât efectul erbicidului este mult redus. Erbicidarea se face cu produse pe bază de glifosat, doza stabilindu-se în funcție de conținutul de substanță activă, variind între 3,0 și 5,0 l/ha, în 150-200 litri apa/ha. Timp de 2-3 săptămâni după aplicare nu se vă interveni mecanic pe suprafață tratată pentru că erbicidul să-și facă complet efectul.

Puteți folosi erbicide totale, precum Boom Efekt sau Roundup Extra. Pentru mai multe informații apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicația.alcedo.ro/