Produsele bio au devenit un adevărat trend!

Pe lângă faptul că sunt mai sănătoase, produsele bio au devenit un adevărat trend, iar unii producători și comercianți n-au uitat de faptul că, astfel poate fi obținut și un profit substanţial. Dar, de multe ori, în scopuri comerciale pe ambalaj este indicat că produsul ar fi bio sau ecologic, chiar dacă nu este așa, consumatorii, fiind duși în eroare şi achitând un preț mai mare.

Un produs ecologic este un produs obținut, păstrat și procesat fără utilizarea substanţelor chimice de sinteză, în conformitate cu regulile de producţie ecologică şi cu standardele naţionale şi internaţionale din domeniu.

Controalele efectuate au identificat etichetarea unui produs realizată incorect și utilizarea termenilor ecologic, bio, organic fără temei. Acest lucru cel mai des este întâlnit în piețe, însă, există şi magazine care manipulează cu acești termeni, indicându-i pe anumite produse fără ca acestea să fie certificate ecologic. Pe ambalaj este scris cuvântul bio, însă produsul nu este certificat ecologic și nu este produs din materie primă ecologică

Pe lângă siglă, în compoziția produselor eco trebuie să fie indicată materia primă produsă ecologic. Totodată, pe ambalaj trebuie să fie indicat codul organismului de certificare. Sigla pentru produsele certificate ecologic din UE și codul Organismului de Certificare. De multe ori, pe rafturile magazinelor există indicativul „Produse Eco”, însă nu toate produsele de pe raft sunt ecologice iar acest lucru nu este corect.