În data de 07.09.2022, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat controale la unități de depozitare produse de origine animală cu temperatură controlată din județele Arad, Bihor, Sibiu, Cluj, Ilfov și municipiul București
În total, au fost controlate 21 de depozite frigorifice. Ca urmare a neconformităților constatate, au fost acordate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 380.000 de lei și au fost emise o ordonanță de suspendare a activității și o ordonanță de încetare a activității. În plus, au fost confiscate și dirijate spre neutalizare 14.633 de kg de produse de origine animală.
Principalele neconformități constatate: depozitare, manipulare, etichetare necorespunzătoare, fiind identificate și situații în care nu s-a putut efectua trasabilitatea produselor controlate, fapt pentru care s-a dispus retragerea acestora și dirijarea lor spre neutralizare.
De asemenea, în timpul controalelor au fost prelevate probe de carne pentru determinarea Salmonella Enteritidis sau Typhimurium, enzimei HADH, care se deteriorează ca urmare a practicii incorecte de întrerupere a lanțului de frig prin decongelare/recongelare, și reziduurilor de antibiotice.
Verificările cu acestă tematică vor continua în direcția unei protecții cât mai eficiente a sănătății publice.
Depozitele cu produse de origine animală
În data de 07.09.2022, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat controale la unități de depozitare produse de origine animală cu temperatură controlată din județele Arad, Bihor, Sibiu, Cluj, Ilfov și municipiul București.
În total, au fost controlate 21 de depozite frigorifice. Ca urmare a neconformităților constatate, au fost acordate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 380.000 de lei și au fost emise o ordonanță de suspendare a activității și o ordonanță de încetare a activității. În plus, au fost confiscate și dirijate spre neutalizare 14.633 de kg de produse de origine animală.
Principalele neconformități constatate: depozitare, manipulare, etichetare necorespunzătoare, fiind identificate și situații în care nu s-a putut efectua trasabilitatea produselor controlate, fapt pentru care s-a dispus retragerea acestora și dirijarea lor spre neutralizare.
De asemenea, în timpul controalelor au fost prelevate probe de carne pentru determinarea Salmonella Enteritidis sau Typhimurium, enzimei HADH, care se deteriorează ca urmare a practicii incorecte de întrerupere a lanțului de frig prin decongelare/recongelare, și reziduurilor de antibiotice.
Verificările cu acestă tematică vor continua în direcția unei protecții cât mai eficiente a sănătății publice.