Organizația WWF România aduce din nou în discuție problema monitorizării video a transporturilor de lemn din țara noastră!

Organizația WWF România aduce din nou în discuție problema monitorizării video a transporturilor de lemn din țara noastră, în special în contextul sancțiunilor primite din partea UE, cauzate de lipsa unui sistem eficient de stopare a defrișărilor ilegale.

Potrivit organizatorilor, problema infringementului deschis de Comisia Europeana (CE) împotriva României are la bază lipsa unui control eficient al operatorilor care transportă lemnul din pădure până la primul punct de descărcare.

Organizația de mediu precizează că a creat și testat, în noiembrie 2020, primul instrument care, prin monitorizarea video a transporturilor de lemn care ies din pădure, poate ajuta autoritățile să-și prioritizeze controalele. Rezultatele testărilor arată că exploatările ilegale continuă și că ele nu vor putea fi prevenite eficient decât atunci când controlul se va concentra pe prima plasare pe piață a lemnului, notează WWF România.