Orondis®Ultra – Noul fungicid revoluționar pentru legumicultură!

Compania Syngenta  a organizat, astăzi, 2 iulie, la Ferma Marcoser din localitatea Matca, județul Galați, un eveniment dedicat legumicultorilor, în cadrul căruia participanții au avut oportunitatea să descopere cele mai recente inovații în domeniul protecției plantelor, alături de o gamă diversificată de hibrizi de legume și tehnologii avansate de fertilizare.  

De asemenea, manifestarea a prijeluit și lansarea fungicidului Orondis®Ultra în legumicultură. Fungicidul este un produs complet nou pentru protecţia împotriva manei, care schimbă regulile jocului în controlul acestei boli.

Orondis®Ultra oferă un mod cu totul nou de acţiune, eficacitate excepţională, rezistenţă extremă la ploaie, eficacitate de lungă durată, sistemie, profil eco-toxicologic bun. Orondis®Ultra 280 SC conţine două substante active de calitate superioară pentru protecţie împotriva manei: oxathiapiprolin şi mandipropamid.

Oxathiapiprolin inhibă omologul proteinei de legare a oxesterolului (OSBP). Proteinele care leagă oxesterolul sunt implicate în mişcarea lipidelor între membrane, printre alte procese. Inhibarea OSBP poate perturba alte procese din celula fungică, cum ar fi semnalizarea, menţinerea membranelor celulare şi formarea de lipide mai complexe, care sunt esenţiale pentru supravieţuirea celulei.

Mandipropamida inhibă sinteza celulozei la agenţii patogeni ai plantelor Oomycete. Mandipropamidul acţionează asupra peretelui celular şi nu pătrunde în celulă. În prezenţa mandipropamidei, încorporarea glucozei în celuloză este perturbată.

Se recomandă maxim 2-3 aplicări în vegetaţie cu Orondis®Ultra la cultura de tomate în câmp și spații protejate în doză de 0,4 l/ha.

Orondis®Ultra, prin tehnologia sa unică, permite protecţia cu succes împotriva bolilor chiar şi în condiţii meteorologice extreme şi devine un element fundamental al strategiei de protecţie împotriva manei în întreaga lume.