Pentru o agricultură performantă efectuați tramentul semințelor de cereale păioase! Pachetele LANGIS AMIRAL PROFFY și LANGIS AMIRAL PROFFY PLUS

Cu toții știm că, fară o sămânță de calitate și un tratament adecvat împotriva dăunătorilor din sol, dar și a bolilor cu transmitere prin sămânță, startul unei culturi poate fi afectat și, în consecință, rezultatul poate fi diminuarea producției sau chiar întoarcerea culturii. Pentru culturile de cereale păioase din această toamnă, ALCEDO va propune PACHETELE ISCUSITE pentru tratament sămânță: LANGIS AMIRAL PROFFY, având în componentă insecticidul LANGIS (300 g/l cipermetrin) și fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) și PACHETUL LANGIS AMIRAL PROFFY PLUS, care pe lângă insecticid și fungicid conține și fertilizantul MICROFERT U, care mărește perioada de acțiune a insecticidului.

Insecticidul LANGIS este destinat tratamentului semințelor de grâu, orz, dar și porumb și floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sârmă (Agriotes spp.), omologat la cereale păioase în doză de 2,5 l/t sămânță. LANGIS acționează prin ingestie și contact, dar are și un efect repelent asupra viermilor sârmă, dar și a altor dăunători din sol. Insecticidul LANGIS, sub formă de emulsie, combină proprietățile repelente ale cipermetrinului, cu o formulă unică, ce oferă o „zonă de protecție” în jurul semințelor tratate, distrugând sau îndepărtând dăunătorii, fară a afecta germinația semințelor. Cum piretroizii sunt expuși unei degradări mai accelerate în funcție de condițiile din sol (pH, umiditate, temperatură), pentru protecția mai îndelungată a substanței active și îmbunătățirea efectului insecticid, recomandăm folosirea la tratamentul seminței și a fertilizantului MICROFERT U, în doză de 2,5 l/t sămânță.

Pe lângă insecticidul LANGIS, pachetul ISCUSIT pentru tratament sămânță conține și fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS. AMIRAL PROFFY 6 FS este un fungicid SISTEMIC ce are ca substanță activă tebuconazol. Produsul are acțiune preventivă și curativă asupra unui spectru larg de agenți fitopatogeni, care se transmit prin sămânță și sol. Este bine de știut că acest produs se folosește pentru combaterea mălurii comune și fuzariozei la grâu, secară și triticale și a tăciunelui zburător și sfâșierii frunzelor la orz și orzoaică. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semințelor de cereale păioase destinate însămânțărilor.

AMIRAL PROFFY 6 FS în doză de 0,5 litri produs/t de sămânță se diluează în 3-5 litri apă sau chiar mai mult, până la 10 l apă (luandu-se în calcul și apa rezultată din clătirea ambalajului). Când se aplică în amestec cu un alt produs (insecticid), o parte din cantitatea de apă se înlocuiește cu cantitatea de insecticid, având tot timpul atenție să nu se depășească 10-12 litri de lichid pe tona de sămânță, pentru a evita supraumectarea semințelor.

Fertilizantul MICROFERT U are dublu rol. Poate fi utilizat ca “starter” în tratamentul semințelor de cereale păioase de toamnă, dar și ca un “protector” al substanței active insecticide (cipermetrin). Se aplică în doza de 2,5 l/t, înlocuind o parte din apa utilizată la tratamentul seminței. Din punct de vedere “starter” efectul este materializat prin evoluție mai viguroasă a plantelor (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular) și ca urmare creșteri ale producției.