POLYVERSUM – biofungicidul ce combate fungi fitopatogeni din peste 20 de genuri !

Ce produs parazitează fungi fitopatogeni din peste 20 de genuri și, în plus, este autorizat pentru utilizarea în agricultura organică?

POLYVERSUM (Pythium oligandrum M1, 1×106 oospori/g produs) este un produs natural care nu poluează chimic și induce rezistența plantelor împotriva bolilor provocate de fungi. În România este omologat pentru grâu, orz și rapiță, iar tratamentele se aplică după cum urmează: La grâu și orz, primul tratament se aplică în toamnă, de la 2 frunze până la 3 frați (BBCH 12-23), pentru a suprimă sporii de Fusarium spp. și a induce plantelor rezistență pentru alte boli.

Al doilea tratament se aplică după înfrățire, până la alungirea paiului (BBCH 29-32), pentru a suprima sporii de Fusarium spp. și a induce rezistența la rugini (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), pătarea și sfâșierea frunzelor (Drechslera tritici-repentis).

Al treilea tratament se aplică de la începutul înfloririi și până la înflorirea maximă, spiculețele vizibile (BBCH 55-65) pentru a suprimă ruginile (Puccinia spp.) și fuzarioză (Fusarium spp.). Și la rapița primul tratament se aplică în toamnă, în fenofaza 4-6 frunze (BBCH 14-16), pentru a combate putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul negru (Phoma lingam) și a induce rezistența plantelor.

Al doilea tratament se aplică de la alungirea internodiilor și până la mai mult de 9 ramificații (BBCH 30-39), împotriva putregaiului negru (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) și pentru stimularerea plantelor la ieșirea din iarnă.

Al treilea tratament se aplică de la începutul apariție inflorescențelor și până la fenofaza când au apărut deja 50% din inflorescențe (BBCH 49-65), pentru combaterea putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum) și putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea).

Important! POLYVERSUM este un produs ce nu prezintă limitări în aplicare, nu lasă reziduuri și este sigur pentru utilizatori. Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play:  https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO