POLYVERSUM – biofungicidul ce combate fungi fitopatogeni din peste 20 de genuri!

După cum bine știm deja, Comisia Europeană vrea ca până în 2030, 25% din suprafață agricolă a UE să fie destinata agriculturii ecologice. Asta înseamnă peste 3 milioane de hectare de teren agricol din România…

Avem alternative la produsele convenționale pentru protecția plantelor?

POLYVERSUM (Pythium oligandrum M1, 1×106 oospori/g produs) este un fungicid autorizat pentru utilizarea în agricultura organică, fiind un produs natural, care nu poluează chimic și induce rezistența plantelor împotriva bolilor provocate de fungi. În România, este omologat pentru grâu, orz și rapiță, iar tratamentele se aplică după cum urmează:

 La grâu și orz, primul tratament se aplică în toamnă, de la 2 frunze până la 3 frați (BBCH 12-23), pentru a suprima sporii de Fusarium spp. și a induce plantelor rezistența pentru alte boli.  Al doilea tratament se aplică după înfrățire, până la alungirea paiului (BBCH 29-32), pentru a suprima sporii de Fusarium spp. și a induce rezistența la rugini (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), pătarea și sfâșierea frunzelor (Drechslera tritici-repentis). Al treilea tratament se aplică de la începutul înfloririi și până la înflorirea maximă, spiculețele vizibile (BBCH 55-65) pentru a suprima ruginile (Puccinia spp.) și fuzarioza (Fusarium spp.).

Și la rapiță primul tratament se aplică în toamnă, în fenofaza 4-6 frunze (BBCH 14-16), pentru a combate putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul negru (Phoma lingam) și a induce rezistența plantelor. Al doilea tratament se aplică de la alungirea internodiilor și până la mai mult de 9 ramificații (BBCH 30-39), împotriva putregaiului negru (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) și pentru stimularea plantelor la ieșirea din iarnă. Al treilea tratament se aplică de la începutul apariției inflorescențelor și până la fenofaza când au apărut deja 50% din inflorescențe (BBCH 49-65), pentru combaterea putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum) și putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea).

Important! POLYVERSUM este un produs ce nu prezinta limitări în aplicare, nu lasă reziduuri și este sigur pentru utilizatori. Atenție! Pentru pregătirea soluției înainte de tratament trebuie respectate următoarele instrucțiuni:

  • apa folosită pentru tratament trebuie să fie curată și să aibă temperatura > 12°C; filtru obligatoriu de 50 microni;
  •  preînmuierea se face în apă călduță, înainte de a se pune produsul în tancul de amestec;
  • se va evita amestecarea cu adjuvanți pe bază de terpene (răsini);
  •  se va consulta lista de compatibilități disponibilă. Respectați toate masurile prezentate mai sus, pentru a evita un lucru nedorit, respectiv problemele cu înfundarea duzelor.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/.

Echipa ALCEDO