Presa de balotat hibridă unică EXTREME de la MASCHIO GASPARDO

Presa de balotat hibridă unică EXTREME combină beneficiile unei prese cu cameră fixă și a uneia cu cameră variabilă într-o singură mașină.

EXTREME 286 are un design nou, capacitate sporită de balotat și confort maxim cu control integral al mașinii din interiorul cabinei.

EXTREME 286 este o nouă presă de balotat HIBRIDĂ fabricată de MASCHIO GASPARDO, care înglobează caracteristicile câștigătoare ale preselor de baloti rotunzi cu cameră fixă și variabilă.

Este un echilibru între performanța ridicată și facilitate maximă de utilizare. Mașina a fost concepută pentru a asigura libertate totală de presiune și dimensiune: poate fi manipulată facil de operator folosind ecranul monitorului din interiorul cabinei tractorului, prin intermediul a 10 programe sau gestionări personalizate, în funcție de necesitățile fermierului.

Inovația HIBRIDĂ a EXTREME 286 este posibilă prin intermediul bratului dublu basculant controlat de cilindrii hidraulici. Primul brat basculant definește presiunea și diametrul balotului cu oportunitatea de a crea o antecameră cu presiune zero până la 110 cm cum face o presă de balotat rotundă cu cameră fixă în timp ce al doilea brat basculant compensează în mod automat tensiunea celor șase curele capsate în timpul formării antecamerei.

Această presă de balotat permite modificarea continuă a presiunii pe baloți, oferind balotului dimensiunea și presiunea dorită, cu un diametru ajustabil de la min 50 la max 180 cm și un nucleu ajustabil de la 0 la 110 cm. Este posibilă gestionarea presiunii direct de la monitor de la 0 la 195 bar.

Ideea de succes a antecamerei este oferită de posibilitatea de a ridica primul brat basculant. Acest lucru permite crearea unei zone goale fără presiune asupra produsului care intră pentru formarea unui nucleu în formă de stea cu un diametru de până la 110 cm max, forma caracteristică formată la presele de balotat rotunde cu camere fixe. Acest lucru este ideal pentru recoltarea fânului care nu este complet uscat, de exemplu cu umiditate de 20%, deoarece nucleul moale realizat cu ajutorul antecamerei permite aerului să treacă și să usuce produsul, menținându-l ventilat în timpul depozitării, prevenind formarea de mucegai.

Pentru a satisface fiecare necesitate, presiunea primului brat (până la 195 bari), poate porni imediat sau după crearea antecamerei, în funcție de umezeala produsului care urmează să fie cules.

EXTREME 286 respectă Reglementarile in vigoare privind sistemul de frânare: cu ulei, aer sau fără sistem de frânare. Aceasta este o caracteristică importantă care permite un transport rutier corect al mașinii și sporește vânzările în unele state UE.

Pentru a satisface toate cerințele unei prese rotunde de balotat cu o gestionare facilă și rapidă, a fost concepută cu o nouă podea de cădere, pentru rezolvarea rapidă a oricărei obstrucții, fără a coborî din tractor.

Sistemul de măruntire este disponibil la cerere și poate fi ușor gestionat din cabina tractorului. Înălțimea ajustabilă a rolei facilitează intrarea produsului către rotor. Pick-up de 2200 mm este fabricat din patru rânduri de dinți elastici realizați din oțel de înaltă rezistență care garantează un flux organizat și constant, indiferent de produs și umezeală.

Presele rotunde de balotat sunt echipate cu sistem de legare cu sfoară, plasă sau sfoară-plasă. Rola dublă de plasă, aranjată în centru în partea frontală, este ușor accesibilă de pe scară.

EXTREME 286 este disponibilă în 4 sisteme diferite de putere:

  • HTI cu sistem alternativ de alimentare: ideal pentru paie sau pentru a recolta furaje fragile, scurte și fărâmicioase fără a le deteriora.
  • Rotor HTR: caracterizat prin capacitatea operațională înaltă, rotorul alimentează rapid și continuu camera, menținând o viteză ridicată de proces și în cazul brazdelor mari de fân sau paie. Rotorul în formă de stea, caracterizat printr-o spirală dublă, alimentează camera cu produs în mod omogen.
  • Rotor cu 13 cuțite HTC 13 pentru a tăia furajele până la 77 mm și pentru a economisi timp și combustibil cu sistemul de alimentare.
  • Rotor cu 25 cuțite HTU pentru a reduce furajele la dimensiunea de 45 mm cu posibilitatea de a exclude parte din lame și de a opera o tăietură mai puțin intensă.

Axul de rezistență mare și anvelopele de 550/45-22.5 sunt concepute pentru a asigura stabilitate, manevrabilitate ridicată și compactare limitată a solului.

EXTREME

PRELUARE

(mm)

CU BALOT

(mm)

Ø BALOT

(mm)

CUȚITE

(Nr.)

LUNGIME TĂIERE (mm)

266 2200 1200 500-1650 13-25 77 – 45
286 2200 1200 500-1800 13-25 77 – 45