Prezentarea senzorului CorpX și a programului #MyAlcedoCarbon în depozitul Alcedo din Brăila

In data de 11.09.2024 echipa Alcedo a organizat o prezentare la depozitul companiei de la Lacul Sarat, jud. Braila, evidențiind senzorul de umiditate a solului CropX, avandu-l invitat pe Harmen Wollerich, Vice Presedintele pe vanzari Europa. De asemenea, au fost detaliate și avantajele programului #MyAlcedoCarbon.

CropX este un senzor compact si robust care ofera o ampla perspectiva asupra parametrilor relevanti ai solului. Au fost prezentate principalele avantaje ale acestui senzor, si anume ca este usor de instalat, are doua straturi de senzori care masoara umiditatea, temperatura solului, si conductivitatea electrica la diferite adancimi.

Senzorul vine echipat cu baterie si cartela GSM. Utilizatorii acestor senzori au acces la aplicatie atat web cat si de pe mobil unde pot vedea umiditatea in timp real, starea nutritiva a parcelei, imagini din satelit, maparea productivitati si notificari privind momentul optim precum si cantitatile optime pentru evitarea levigarii azotului.

CropX este capabil sa ofere perspective predictive care permit fermierilor sa ia masuri proactive inainte ca plantele sa prezinte semne de stress.

Totodata, fermierii veniti din Galati, Braila, Buzau si Tulcea, au aflat ce inseamna un Audit de Carbon si care este importanta acestuia in fermele din Romania.

#MyAlcedoCarbon ofera „robustete” analizelor de mediu pentru a accelera adoptarea si intretinerea practicilor de agricultura regenerativa.

Printre beneficiile fermierului care intra in acest program se afla:

  • Bilantul de carbon detaliat pus la dispozitie in cel mai scurt timp;
  • Posibilitatea obtinerii de credite de carbon de valoare pe piata voluntara carbonului;
  • Sprijin in vanzarea certificatelor de carbon;
  • Propuneri pentru imbunatatirea amprentei de carbon si calificarea pentru credite de carbon in anii urmatori.

Toate aceste informatii despre #MyAlcedoCarbon au fost prezentate de catre Gabriela Rizescu, Presedinte ALCEDO, printre ele, punctand faptul ca prin lucrari de minimum tillage se reduc trecerile, nu se taseaza excesiv solul si se reduce consumul de combustibil. Asta inseamna si reducerea emisiilor de carbon in atmosfera.

Astfel, unii fermieri isi reduc amprenta de carbon de la un an la altul prin reducerea cantitatii de combustibil utilizat, iar altii prin adoptarea de practici agricole regenerative.

Fermierii care au avut intrebari si curiozitati, au putut sta de vorba atat cu domnul Herman Wollerich cat si cu doamna Gabriela Rizescu.

La aceasta prezentare au participat atat fermierii din zonele mentionate mai sus cat si colegii nostri de la Naturevo.