Programele MAS Seeds optimizează producția în ferme!

Programul  AGROPLUS dezvoltat de MAS Seeds îşi propune să maximizeze eficiența culturii în ferme, fiind special creat pentru agricultori, cu scopul de a optimiza producția într-un mod sustenabil. Bazat pe hibrizi de porumb boabe și floarea soarelui, programul cuprinde și un set de recomandări și servicii de expertiză în patru etape importante, de la semănat până la recoltare. Prima vizează germinaţia asigurată, care trebuie să fie mai mare de 96%. Analiza de sol acreditată şi alerta carenţei este o etapă extrem de importantă a programului, urmată de garanţia la răsărit prin seviciul PRECOSEM. Ca o ultimă etapă a programului, managementul parcelei şi meteo personlizat  se asigură prin AGROTEMPO.

Pentru a îmbunătăți productivitatea culturilor sunt esențiale informațiile complete din câmp.Ținând cont de acest obiectiv MAS Seeds prin intermediul echipei agro-digitale a dezvoltat o aplicație de monitorizare a activității din câmp.

Aplicația AGROTEMPO funcționează pe toate device-urile online și off-line și monitorizează culturile de porumb boabe și siloz, floarea soarelui, rapiță și lucernă.

Sunt  utilizate date meteo personalizate, informații agronomice din câmp precum şi baze de date MAS Seeds despre culturi. Aceste date sunt integrate în modulele despre sol și plantă pentru a calcula cei mai importanți indicatori, cum ar fi momentul optim de semănat, temperatura solului, stadiile cheie de vegetație și indicele de stres hidric.

Toate serviciile agro-digitale MAS Seeds se regăsesc acum în aplicația AGROTEMPO: data optimă de semănat, stadiile de cultură, managementul câmpurilor, evaluarea stresului hidric etc.

Prin AGROTEMPO se pot optimiza intervențiile în câmp de la semănat la recoltat, pe baza indicatorilor agro-climatici şi se poate realiza analiza  recoltelor câmpurilor  prin compararea producțiilor hibrizilor. Datorită utilizării off-line, aplicația AGROTEMPO funcționează chiar și fără internet oferind şi o fişă completă a parcelei.

Un alt program dezvoltat de MAS Seeds este NUTRIPLUS, special creat pentru crescătorii de animale, cu scopul de a îmbunătăți eficiența nutritivă a culturilor furajere. Bazat pe hibrizi de porumb siloz, lucernă și o gamă nouă de amestecuri furajere, programul cuprinde și un set de recomandări și servicii în 4 etape: analize de siloz, diagnosticarea valorilor nutritive, alegerea hibrizilor și suport tehnic de la semănat până la recoltat.

De asemenea, programul cuprinde și instrumente digitale de decizie fiind axat pe 4 etape, de la semănat până la recoltare: diagnoză siloz, asigurarea germinaţiei care tebuie să fie mai mare de 96%, garanţia la răsărit prin seviciul PRECOSEM şi meteo personlizat prin AGROTEMPO.

„Trăim în era digitalizării cu ajutorul căreia putem optimiza tot, de la personalizare şi  modul de lucru,  la dezvoltarea activităţii şi creşterea profitului pe hectar. Practic , aceasta este cheia agriculturii în viitorul  apropiat. Concluzia este că în meseria noastră nu este important să producem mult, ci să producem profit. Iar noi, cei de la MAS Seeds, prin tot ceea ce facem încercăm să optimizăm profitul în fermele din România”, a explicat Patrick Lafon, directorul general al companiei MAS Seed România.