”Promovăm împreună România”, un proiect al studenţilor USAMV Bucureşti

Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV a organizat astăzi, 14 decembrie 2018, evenimentul ”Promovăm împreună România”.

Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediție, i-a avut ca protagoniști pe studenții Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București și vizează promovarea în scop didactic a unor afaceri reale cu produse locale și tradiționale românești, produse cu istorie și tradiție, după un plan de lucru detaliat. Accentul este pus în totalitate pe latura practică, de teren, echipele de studenți aflându-se într-o competiție strânsă de idei, resurse investite și mai ales timp folosit, pentru a răspunde la toate cerințele de lucru și a demonstra, în final, că sunt cele mai bune – pentru a fi desemnate echipa sau proiectul anului.

Scopul urmărit este dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor aflați acum pe băncile facultății, lucrul în echipă, stimularea inițiativei și interacțiunea cu rigorile pieței concurențiale, efectuarea de deplasări în teren pentru sampling și interviuri, participare la târguri – Indagra 2018, Târgul de Turism, Goodwine, piețe stradale ș.a., vizite de promovare și colaborare în licee, realizarea de materiale publicitare și obiecte promoționale personalizate – clip publicitar, calendar 2019 personalizat, pliant, testimonial publicitar, interviu cu reprezentanți ai unor firme străine, crearea unor ambalaje cu design atrăgător și competitiv, etichetă proprie, precum şi un ministand de prezentare comercială.

Ideea centrală a evenimentului a fost, și în acest an, Învăţământul și Inovarea, actorii principali fiind studenții și elevii dornici să se pregătească pragmatic pentru ceea ce vor face nu peste mult timp în viața profesională reală – cei mai mulți probabil ca antreprenori sau angajați profesioniști. Au participat cu ministand propriu și prezentări multimedia în amfiteatru 10 echipe de studenți de la Specializarea Inginerie Economică în Agricultură (IEA), anul III și Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism (IMAPA), anul II, cu oferte precum: miere, zacuscă, suc de mere, brânzeturi, cozonac, dulceață. Invitații din acest an cu stand sunt studenți de la Facultatea de Horticultură, USAMV București și două echipe de elevi, una reprezentând Liceul Tehnologic nr. 1 Prundu, județul Giurgiu, iar cealaltă Colegiul Tehnologic ”Grigore Cerchez” din București, cu produse specifice de patiserie, realizate chiar de elevi.

“Ne bucurăm că sunteţi alături de noi, să îi cunoașteți și să îi susținem pe aceşti tineri deosebit de creativi și ambițioși, să vedeți cât de mult s-au implicat în munca laborioasă pe care o necesită acest proiect, în dorința de validare și unei pregătiri cât mai bune pentru viitorul lor. Trebuie să abordăm în proiectele noastre tematici sau aspecte pur teoretice sau greu de aplicat practic, încurajăm în schimb, cât putem de mult, lucrul în echipă, aplicăm teoria în practică, stimulăm inițiativa, ideile creative, iar în final prezentăm public munca noastră, fiindcă avem nevoie să ieșim în lume, să reușim să comunicăm cât mai bine, iar din toată munca aceasta noi învăţăm!” a declarat Conf. dr. Florin Frone, coordonatorul proiectului.

La eveniment participă invitaţi de seamă, printre care domnii Alexandru Stănescu, Președintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputaților, Alexandru Valentin Țachianu, Secretar de Stat MADR, Emil Dumitru, Preşedintele Federaţiei PRO AGRO, Prof. univ. dr. Toma Adrian Dinu, decanul Facultăţii de Management din cadrul USAMV Bucureşti, precum şi doamna Gina Fîntîneru, prorector al USAMV.

Invitaţii au luat cuvântul, apreciind proiectul desfăşurat şi prezentările din cadrul evenimentului. “Este un proiect important, pentru care vă felicit. Comisia de agricultură apreciază această acţiune a Facultăţii de Management şi avem speranţa că ea va continua şi va avea succes la fiecare ediţie”, a spus deputatul Alexandru Sănescu.

La rândul său, Emil Dumitru a menţionat că acest eveniment este organizat pentru al doilea an consecutiv în parteneriat cu Federația Națională PRO AGRO. “Ne bucurăm să fim parteneri în cadrul unui proiect aşa de frumos. Este o responsabilitate mare pentru toţi cei implicaţi şi vreau să-i felicit pe domnii profesori, dar mai ales pe studenţi!”, a spus Emil Dumitru.

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Alexandru Valentin Țachianu, fost student al USAMV Bucureşti, a avut cuvinte de laudă la adresa celor care au iniţiat acest proiect şi care fac toate eforturile pentru ca el să se dezvolte de la an la an.

Invitaţii au avut parte şi de câteva momente inedite de dans și cantec de sărbătoare, prezentate de două trupe de copii de la Școala de dans Dance World: The Lollipops și Mini Dance World.

Echipele participate au intrat în amfiteatru pe fundalul melodiei “Ţara mea-i un colt de rai” interpretată de eleva Sabina Diac, cea care a încântat audienţa cu talentul ei şi cu portul popular moldovenesc.

Prezent la eveniment, redactorul revistei Business Press Agricol, partener media al proiectului, a luat pulsul manifestării şi va prezenta echipele de studenţi implicate în proiectul de agribusiness.