Recoltarea și depozitarea cartofilor

Cartoful se recoltează, de regulă, când tuberculii au peste 30 de grame și coaja se exfoliază ușor. Cartoful pentru consum de toamnă-iarnă şi cartoful pentru industrializare se recoltează la maturitate, când 2/3 din vrej este uscat, iar 1/3 are culoarea galbenă. Cartofii sunt sensibili la umezeala solului, de aceea, recoltarea se face pe sol uscat, în lipsa precipitaţiilor. Recoltarea cartofilor la timp previne atât apariția putregaiurilor cât și a gandacilor din Colorado care vor vâna toți tuberculii rămași în pământ. Pentru a evita riscul apariției bolilor de depozit, cartofii trebuie păstrați în spații răcoroase, cu temperaturi de aproximativ 3-8 grade Celsius.

Adoptarea unor bune practici agricole, respectarea tehnologiei de cultură și folosirea unor tratamente eficiente te vor ajuta să obții cele mai profitabile culturi de cartofi.

cand recoltezi cartofii

https://www.agro.basf.ro/ro/stiri/basf-in-camp/cultura-cartofului-tehnologie-cultivare-fertilizare-tratamente.html