RIVAL TOP 20 SG, soluția eficientă pentru erbicidarea în toamnă la cereale păioase!

„Erbicidarea din toamnă reduce rezervă de buruieni. Buruienile problemă răsar încă din toamnă și vegetează în timpul iernii sau primăvara devreme, iar la erbicidarea din primăvară devin mult mai greu de combătut. Erbicidarea în toamnă permite un control mai bun al buruienilor și o intervenție mai târzie în primăvară”, ing. Marian Butoianu, director tehnic ALCEDO.

Mergând doar pe erbicidare în primăvară, ne vom lovi, ca și anul acesta, de o primăvară ploioasă și rece, când nu s-a putut intra la timp în câmp. Când se va putea aplica erbicidul, în ferestrele fară ploi, vom constata că acesta nu reușește să mai combată eficient buruienile, acestea concurând culturile de cereale păioase. Dar ce soluții avem pentru erbicidarea în toamnă la cereale păioase?

O soluție eficientă, cu protecție de lungă durată, v-o oferă erbicidul RIVAL TOP 20 SG, în doză de 30 g/ha, la culturile de grâu, orz, triticale și ovăz, pentru combaterea buruienilor cu frunză lată, anuale și perene. Este un erbicid care se aplică atât în toamnă, cât și în primăvară, când buruienile sunt răsărite în masă, peste 70% și sunt în faza optimă (2-4 frunze), iar plantele de cereale sunt în faza de vegetație, de la înfrățire până la faza de apariție a frunzei stindard (BBCH 12-39).

Eficacitatea este maximă când este aplicat pe buruieni tinere, aflate în stadiul de creștere activă, respectiv în faza de 2-4 frunze pentru buruienile anuale sau rozeta pentru cele perene. Buruienile mai puțin sensibile și cele aflate într-un stadiu avansat de creștere rămân pitice și nu concurează plantele de cultura în absorbția apei și substanțelor nutritive. Tratamentele nu se aplică când temperaturile sunt în scădere (sub 5°C) și la culturi stresate din cauza secetei, băltirea apei, atacului bolilor și dăunătorilor.

Rețineți! Aplicarea erbicidului RIVAL TOP 20 SG încă din toamnă va ține cultura curată atât în toamnă, cât și în primăvară, cu mențiunea că în primăvară, când vremea va permite, chiar mai tărziu, va trebui să reveniți cu încă o erbicidare. Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO