Saaten Union România pune pe primul loc nevoile și provocările cu care fermierii se confruntă!

#Marquesa CL și #Victory CL sunt doi hibrizi de floarea-soarelui Clearfield care au rezistență la toate rasele de Plasmopara Hasltedii (mană) cunoscute în România.

Maraquesa CL este un hibrid Clearfield® semitardiv, cu genetică de elită, ce dezvoltă plante de talie mică, rezistente la cădere. Hibridul are un potențial foarte mare de producție în tehnologii intensive și condiții propice culturii. El prezintă o bună toleranță la secetă și arșiță. Pachetul genetic de excepție îi conferă rezistenţă la cele mai importante boli ale florii-soarelui: Sclerotinia SclerotiorumPhomopsis Helianthi și Verticillium spp. Hibridul asigură producţii foarte ridicate în tehnologii intensive.

Victory CL este un hibrid Clearfield®, pretabil în tehnologii extensive, care dezvoltă plante de talie medie-înaltă, ceea ce îi conferă o bună toleranţă la cădere şi frângere a tulpinilor plantei. Este un hibrid tardiv, cu potențial ridicat de producție chiar și în condiții de stres. Totodată, prezintă o bună toleranţă împotriva putregaiului alb (Sclerotinia), la pătarea brună (Phomopsis Helianthi), la mană (Plasmopara Halstedii) şi la lupoaie (Orobanche spp.). Calatidiile cu bractee închise la maturitate îi conferă o “apărare” mai bună împotriva păsărilor, precum și evitarea acțiunii directe a soarelui.

Detalii pe: https://www.saaten-union.ro