SAP sprijină agricultura cu soluții de ultimă generație pentru recolte sporite

Fermierii din prezent se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologii de ultimă generație pentru a putea răspunde cererii tot mai ridicate de produse agricole la nivel național și internațional. Unul dintre marii jucători de pe piața semințelor, cu o prezență semnificativă și în România, KWS SAAT, a ales o soluție marca SAP pentru a-și transforma și digitaliza business-ul.

De-a lungul timpului, agricultorii se vedeau nevoiți să se bazeze fie pe experiența proprie, fie pe alte metode nu neapărat precise pentru a-și putea planta, îngriji, recolta, depozita și valorifica cerealele, însă în prezent acest domeniu este unul dintre cele mai tehnologizate. Nevoia unor tehnologii de ultimă generație a apărut pe fondul cererii tot mai mari pentru alimente la nivel global, o cerere în continuă creștere.

În 2050, industria agriculturii la nivel global va trebui să producă cu 50% mai multe resurse decât în 2012, pentru a satisface cererea.

În prezent, cele mai mari provocări de business în domeniul agriculturii necesită agilitate, reziliență și inovație. Fiecare jucător din piață este conștient că trebuie să răspundă rapid la schimbări și să-și servească clienții cât mai bine. În plus, sustenabilitatea devine un factor determinant în afaceri, chiar și în cadrul fermelor.

Dacă în trecut observațiile, experiența și intuiția i-au ajutat pe fermieri, astăzi aceștia se pot raporta la date culese din întregul lanț valoric. Cu ajutorul soluției SAP Intelligent Agriculture, o soluție bazată pe cloud de la SAP, companiile agricole pot deveni mai sustenabile și mai eficiente.

KWS SAAT a ales SAP Intelligent Agriculture pentru a-și îmbunătăți procesele de business

KWS SAAT este al patrulea mare jucător din piața semințelor la nivel global, având o prezență semnificativă și în economia agricolă a României. De mai bine de 20 de ani, KWS este un distribuitor semnificativ de semințe de înaltă calitate către agricultorii din România, iar compania și-a luat angajamentul de a aduce noi inovații și tehnologii pentru a face performanță în fermele din țară.

KWS oferă semințe de înaltă calitate fermierilor, care pot avea încredere în randamentul sporit al recoltelor. Pentru a-și transforma afacerea și a-și spori eficiența pe toate piețele, inclusiv pe cea din România, compania a decis să digitalizeze întregul lanț valoric logistic.

Cu ajutorul soluției SAP Intelligent Agriculture, KWS SAAT are posibilitatea de a simplifica masiv colaborarea cu crescătorii de semințe. Unul dintre modurile în care soluția SAP susține business-ul KWS este prin îmbunătățirea proceselor de plantare a semințelor în colaborare cu crescătorii, asigurând sustenabilitatea și maximizând eficiența, pentru a produce semințe de înaltă calitate ce sunt ulterior comercializate fermierilor.

Sprijinul oferit fermierilor, în special celor care practică agricultura la niveluri mici și mijlocii, reprezintă o victorie importantă pentru toate părțile implicate. Oferind acestor agricultori posibilitatea de a fi conectați digital cu un partener major, aceștia pot fi competitivi, având o sursă predictibilă de venit bazată pe o planificare mai bună a recoltelor.

Despre SAP

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate optimă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților în întreprinderi inteligente. SAP oferă oamenilor și organizațiilor o perspectivă profundă asupra afacerilor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fața concurenței. Simplificăm tehnologia pentru companii, astfel încât acestea să poată consuma software-ul nostru așa cum doresc – fără întreruperi. Suita noastră end-to-end de aplicații și servicii permite clienților din mediul de afaceri și public din 25 de sectoare de activitate la nivel global să funcționeze în mod profitabil, să se adapteze continuu și să facă diferența. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.com