Se apropie sfârșitul repausului vegetativ, ați efectuat tratamente în pomicultură?

Specialiștii ALCEDO recomandă utilizarea adjuvantului N-Oil împreună cu insecticidul Mospilan 20 SG, pentru tratamente în perioada repausului vegetativ, în pomicultură, pentru combaterea formelor hibernante ale păduchilor țestoși, dar și a altor dăunători.

Ce combate și în ce cultură? N-Oil, împreună cu Mospilan 20 SG, combat păduchele din Sân Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante, acarianul roșu al pomilor (Panonychus ulmi) – ouă de iarnă, afide (Aphis spp.) – ouă de iarna, la măr și prun. Are efect asfixiant pentru ouăle de afide și acarieni. Nu produce fitotoxicitate pomilor, indiferent de momentul aplicării amestecului. Eficacitatea amestecului se menține peste 30 zile de la aplicare. Nu afectează fauna utilă.

Când se aplica și cum? N-Oil se poate aplica printr-un tratament de iarnă sau printr-un tratament spre sfârșitul repausului vegetativ, la umflarea mugurilor (începutul dezmuguritului), când temperatura ambiantă depășește 4°C, este calm atmosferic (pentru evitarea driftului) și nu există condiții de precipitații în timpul sau imediat după aplicarea tratamentelor.

Aplicarea tratamentelor la începutul dezmuguritului nu trebuie să depășească faza de „urechiușe de șoarece” la măr sau fază de „buton verde” la prun. Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO