Semănătoarea de precizie și mare viteză: CHRONO

În 2019, MASCHIO GASPARDO a lansat noile semănători de precizie de mare viteză: CHRONO 306 și CHRONO 708.

Ambele sunt echipate cu o transmisie electrică și un sistem exclusiv presurizat de livrare a semințelor, permițând acestor semănători să funcționeze la 15 km/h, și mai mult, cu precizie maximă.

Aceste produse noi îmbogățesc gama deja largă de semănători oferită de GASPARDO pentru semănarea de precizie.

CHRONO excelează într-o gamă largă de condiții: de la teren prelucrat convențional la minim și chiar fără prelucrare și asigură întotdeauna o plasare precisă a semințelor indiferent de dimensiunea acestora.

Sistemul ISOBUS permite o conexiune facilă la fiecare tractor dotat cu sistem ISOBUS pentru controlul digital al secției.

Fluxul de aer pneumatic ajustabil transferă semințele de la bazin la brazda de cultivare fără vibrații sau lovituri în interiorul tubului de însămânțare. Două sisteme independente gestionează sistemul de vacuum al unității pentru selectarea semințelor în timp ce un compresor de aer livrează un flux de aer presurizat care transportă semințele în mod egal prin tubul drept de livrare către brazdă.

Fluxul de aer de transport al semințelor este independent de sistemul de aspirare datorită compresorului cu lob volumetric și poate fi setat în funcție de dimensiunea semințelor, adâncimea de semănare și viteza de lucru. Asigură o plasare perfectă a semințelor chiar dacă lucrează la viteză redusă sau cu semințe de dimensiuni mici (de exemplu, fluxul de aer trebuie redus în cazul în care semănați semințe de rapiță sau sfeclă de zahăr, semințe mici care necesită o cultivare la suprafață). Vacumul aplicat unității de semănat prin intermediul găurilor plăcii atrage și alege semințele care sunt selectate fin prin dispozitivul de eliminare a semințelor duble. Ajustarea micrometrică permite selecția cu maximă precizie a oricăror semințe indiferent de forma acestora (semințe de soia, porumb, floarea soarelui, rapiță, sfeclă de zahăr și mazăre).

Unitatea de semănat a fost concepută pentru a asigura o uzură minimă a componentelor și o fiabilitate maximă în orice condiții de lucru; tăind astfel costurile de mentenanță periodică și reducând perioadelor de întrerupere a activității mașinii. Motorul electric fără perii care acționează placa de semănare are mentenanță zero și o fiabilitate dovedită. Semințele sunt eliberate de un distribuitor în tubul drept de semănare cu fricțiune zero, datorită unghiului de 15° al unitătii de semănat.

Înălțimea redusă a unității de plantare CHRONO (115 cm) și microgranulatorul (94 cm), localizat în spatele buncărului de semințe, ușurează operațiunea de umplere a semănătorii. Cu CHRONO este posibilă plantarea semințelor cu până la 300 kg de presiune pe fiecare unitate. Fermierul poate ajusta sistemul AIRSPRING din cabina tractorului, permițând însămânțarea la viteză ridicată în diferite condiții de sol.

Două semănători GASPARDO sunt echipate cu unitate de plantare CHRONO: 306 și 708. CHRONO 306 cu cadru telescopic este disponibil cu 6 rânduri și distanță între rânduri de 70, 75 și 80 cm, în timp ce CHRONO 708, versiunea semi-montată, este disponibilă cu 8 rânduri și distanță de 70 sau 75 cm între rânduri. Cele două semănători pot fi echipate cu buncăre de îngrășăminte cu capacitate de 1.200 și respectiv 1.600 litri.

CHRONO RÂNDURI (nr.)  

DISTANȚĂ RÂND

(cm)

 

CADRU (m)

 

REZERVOR ÎNGRĂȘĂMÂNT

(l)

 

PUTERE TRACTOR

(CP)

 

LĂȚIME TRANSPORT

(m)

CHRONO 306 6 70 / 75 / 80 4,3 100 – 120 3
CHRONO 306 6 70 / 75 / 80 4,3 1 x 1200 110 – 140 3
CHRONO 708 8 70 / 75 6 120 – 140 3
CHRONO 708 8 70 / 75 6 1 x 1600 140 – 160 3