Raven, agricultură de precizie cu economii în timp real – O nouă marcă în portofoliul AgroConcept

AgroConcept include în portofoliul de echipamente de precizie produsele marca Raven Industries, o companie americană specializată în agricultură digitală, achiziționată de Grupul CNH la finalul lui 2021 cu scopul precis de a oferi global soluţii moderne pentru agricultura de precizie şi instrumente performante de management al datelor pentru fermierii de pretutindeni.

Raven Industries a fost fondată în 1956 în Dakota de Sud, S.U.A, şi are în prezent cca. 900 de angajaţi specializați în analiză, dezvoltare de software şi inginerie, oferind atât echipamente GPS integrate din fabrică pe modele New Holland, cât și produse aftermarket. Este o companie etalon în domeniul său, iar colaborarea cu New Holland a adus plus valoare și o arie de noi oportunități de dezvoltare și inovaţie în zona soluțiilor de precizie integrate şi a automatizării în agricultură.

Augmenta, aplicare ultra – precisă, automatizată, cu economii de inputuri de 5-8%

Noua marcă aduce, în premieră în România, şi senzorul de câmp Augmenta, o tehnologie de maximă precizie în procesul de mapare a hărţilor de aplicare cu rată variabilă, în timp real.

Prin această tehnologie camera montată pe tractor vede fiecare plantă, analizează şi decide automat unde și ce cantitate de îngrăşământ va aplica, fie lichid, fie granulat. Pentru că fiecare plantă are nevoie de o abordare diferită, personalizată.

Senzorul Augmenta utilizează calcule de vârf, CVML şi Inteligenţa Artificială pentru a traduce imaginile camerei în informaţii agronomice, pentru a ajusta dozajul şi pentru a implementa aplicații cu rata variabilă în timp real. Camera multispectrală, uşor de instalat, oferă cea mai bună precizie VRA în timp ce operatorul conduce pur şi simplu.

Acest senzor este uşor de instalat pe cele mai obişnuite modele de tractor și sprayer. Cu un câmp vizual de până la 42 de metri, senzorul percepe şi analizează factorii de mediu specifici, traducându-i în rate de aplicare automate.

Caracteristici cheie:

 • Economii de inputuri de 5-8%, în funcţie de condiţiile culturii, rate de aplicare, etc
 • Îmbunătățiri ale randamentului cu 2-5%.
 • Sustenabilitate îmbunătăţită, pe termen lung şi siguranţă alimentară.
 • Minimizarea risipei de substanțe chimice.
 • Instalare uşoară – un senzor montat pe cabina tractorului.
 • Un câmp vizual de până la 42 de metri
 • Până la cinci algoritmi specializați LiveVRA – aplicare azot în sezon, fungicide, reglatori de creştere a plantelor, agenți la recoltare și azot în mai multe zone.
 • Vizualizarea rezultatelor de oriunde, cu aplicaţii în cabină şi pe web.
 • Obținerea datelor de sănătate a culturii, instantanee de înaltă definiţie şi analize, inclusiv rapoarte de indice de sănătate și hărţi de fertilizare virtuală
 • Utilizarea soluțiilor Raven asigură aplicarea inputului în locul potrivit, la momentul potrivit, maximizând eficienţa agricolă.

Fie că este vorba despre optimizarea aplicațiilor chimice pentru creşterea plantelor, oprirea dăunătorilor sau prevenirea bolilor, tehnologiile inovatoare marca Raven asigură precizie 360. Fermierii pot reduce risipa, pot trata precis fiecare planta și pot economisi sume substanțiale.

Prin utilizarea soluţiilor Raven pentru plantare şi semănat, fermierii se asigură că fiecare rând este semănat cu precizie prin planificare şi mapare, cât și prin ghidarea implementului în aşa fel încât fiecare sămânţă să ajungă la locul potrivit.

În protecţia culturilor, tehnologia Raven contribuie la optimizarea sănătăţii plantelor şi a solului şi limitează daunele culturilor – toate acestea în timp ce fermierii economisesc inputuri şi bani.

Pe zona de management al solului, Raven ajută fermierii să îşi pregătească pământul pentru a obţine cel mai bun randament. Prin utilizarea instrumentelor automate de prelucrare a solului şi de management al acestuia, fermierii pot obţine rezultate constante cu economii reale.

Produse/Soluții:

 • O gamă variată de monitoare de teren: CR7, CR12, VIPER4+
 • GPS şi ghidare (hardware): RS1, 700S, 500S
 • VSH-ghidare pe bază de cameră video, „ochi digitali”
 • Tehnologii de aplicare pentru erbicidat: dozator, sistem de duze Hawkeye – cel mai precis sistem de control al duzelor din industrie, radar, adaptor
 • Calea spre Autonomie, o altă direcţie în care Raven și New Holland investesc constant.

Prin acest concept cadru, Raven dorește să le arate fermierilor gradele variate de automatizare disponibile utilizatorilor pe măsură ce agricultura progresează către dimensiunea totală a eficienţei şi productivităţii – Autonomia.