“Am reușit să construiesc o echipă extraordinară, de care sunt extrem de mândră și care mă reprezintă!”

Interviu cu Mihaela Popa-Lungu, Manager Administrare Vânzări IPSO Agricultură

Cum s-a derulat evoluția dumneavoastră pro­fe­sională în agribusiness?

Fiecare călătorie este unică, la fel și parcursul meu în cadrul IPSO. Am avut șansa să mă alătur familiei IPSO în ia­nuarie 2017, și de atunci am început o frumoasă aventură în această lume a agribusinessului.

Până atunci lucrasem în vânzări directe ca și regional manager, auzisem deja despre IPSO, iar faptul că am ajuns aici a fost o mare bucurie. A fost un nou început, o mare provocare ca din vânzări directe să merg într-un department suport și să îi ajut la rândul meu pe cei din prima linie, vânzători și clienți. În același timp, faptul că am fost și eu în prima linie m-a ajutat foarte mult să înțeleg nevoile colegilor din vânzări și să reușesc să îi ajut aducând schimbări în modul de lucru dintre ei și echipa Administrare Vânzări.

Privind retrospectiv, încep să devin puțin nostalgică. Îmi amintesc cu căldură despre oamenii care m-au învățat să fac primii pași în această lume, despre managerii care mi-au dat încredere, au aderat la ideile și propunerile mele de schimbare și au acceptat să acționez “altfel decât se făcea” până atunci.

Astăzi, fără nicio ezitare, pot spune că am reușit să construiesc o echipă extraordinară, de care sunt extrem de mândră și care mă reprezintă.

Care sunt elementele motivaționale în cariera dumneavoastră și care este filosofia de business după care vă ghidați?

Motivațiile sunt multiple, iar cele reale sunt intrinseci. Atâta vreme cât dimineața te trezești cu bucurie și abia aștepți să îți întâlnești echipa și să te apuci de treabă, înseamană că ai făcut o alegere bună. Echipa mă motivează întotdeauna. Mă simt responsabilă de parcursul lor profesional, iar evoluția lor este cea mai bună dovadă că suntem pe drumul cel bun. Nu în ultimul rând, cred că e foarte important să lucrezi într-o echipă unde să ai colegi care să-ți fie și prieteni, cu care să te distrezi, cu care poți să vorbești și despre lucruri personale.

“Într-o lume plină de șefi, tu ai decis să fii un leader”, citez din ultima felicitare semnată de echipa mea.

Filozofia mea de business este: excelența în toate. Să ofer disponibilitate, promptitudine și suport atât în cadrul echipei cât și pentru clientul intern, în mod consistent.

Cât de solicitantă și provocatoare este activitatea în agribusiness?

Atât timp cât îți place ceea ce faci, ai încredere în tine și în abilitățile tale, nimic nu este greu. Ador provocările și consider că mă ajută să mă dezvolt atât pe plan profesional cât și personal. Viața fără provocări ar fi extrem de plictisitoare.

Ce sfaturi le oferiţi tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Să găsească un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală. Acest lucru este esențial pentru a avea succes pe termen lung.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj femeilor din agricultură.

În orice domeniu femeile au avut și au puterea de a schimba lumea în bine. Într-o lume a bărbaților, alegeți să rămâneți femei!