Sfaturi iscusite de la ALCEDO pentru erbicidarea la porumb dar și pentru combaterea bolilor și dăunătorilor

Fie că e vorba de preemergență sau postemergență în portofoliul nostru de PRODUSE ISCUSITE găsiți soluții. Înainte de semănat sau imediat după semănat (în funcție de umiditate), se poate aplică erbicidul TENDER.

 În postemergență timpurie vă recomandăm erbicidele: SILBA, KIDEKA, iar în perioada de vegetație (porumb 4-6 frunze), ASTRAL 40 OD (pentru combaterea buruienilor graminee), FIGHTER, CEREDIN FORTE 464 SL, VECTOR și STARANE SUPER (pentru combaterea buruienilor cu frunză lată).

KIDEKA este un nou erbicid în PORTOFOLIUL ISCUSIT, erbicid de ultimă generație, pe bază de mesotrione. KIDEKA poate fi utilizat atât în preemergență cât și în postemergență la cultura de porumb, având cel mai ridicat nivel de selectivitate față de cultură. Combate un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate din cultura de porumb, dar și unele buruieni graminee anuale.

Pentru cei care au nevoie de fungicide pentru cultura porumbului, că o noutate din acest sezon venim cu fungicidul COMET, foarte eficient în combaterea celor mai păgubitoare boli din cultura de porumb, respectiv: pătarea cărbunoasă a frunzelor, pătarea cenușie a frunzelor/helmintosporioză, pătarea în ochi a frunzelor de porumb și rugină.

Pentru cei care au culturi ecologice, din acestă primăvară avem în PORTOFOLIUL ISCUSIT o soluție pentru combaterea lepidopterelor – care creează mari probleme culturilor de porumb, așa cum este sfredelitorul porumbului – respectiv insecticidul biologic DIPEL DF,  pe bază de Bacillus thuringiensis (a două denumire comercială a insecticidului biologic BACTOSPEINE DF)