“Sfaturi Iscusite” de la Alcedo, pentru toți fermierii iscusiți!

„Și în 2020, ca și în anul trecut, cea mai mare provocare rămâne în continuare vremea. Va trebui să privim cu încredere, să fim optimiști, că putem depăși obstacolele, atât timp cât suntem pregătiți și avem soluții. Preocuparea specialiștilor ALCEDO, ca de fiecare dată, a fost ca în cadrul PORTOFOLIULUI ISCUSIT,  să venim cu soluții la problemele specifice, să putem sprijini fermierii români, chiar și în contextul în care la nivelul UE multe produse de protecția plantelor sunt retrase, deci soluțiile de combatere a agenților de dăunare sunt și mai puține.Dar să vedem ce noutăți vă aduce ALCEDO  pentru acest an „, a subliniat Vicențiu Cremeneanu, președintele ALCEDO. 

 TRATAMENT SĂMÂNȚĂ PORUMB, FLOARE ȘI CEREALE PĂIOASE

„Știm cu toții presiunea la care sunt supuse neonicotinoidele pentru tratament sămânță la culturile de porumb și floarea soarelui.

În aceste condiții, ce alte soluții avem?

  • Recomadăm fermierilor să își îndrepte atenția supra insecticidului LANGIS pe bază de cipermetrin pentru tratamentul semințelor de porumb, floarea-soarelui, dar și cereale păioase. Acest produs este o “alternativă” la neonicotinoide, pentru combaterea dăunătorilor din sol (viermi sârmă).

Ce facem cu dăunătorii care apar odată cu răsărirea porumbului sau florii soarelui?

  • O soluție împotrivă gărgăriței frunzelor de porumb/rățișoară porumbului este tratamentul cu insecticidul sistemic MOSPILAN 20 SP (împreună cu adjuvantul VITAL 90) imediat după răsărirea culturii de porumb.
  • Altă soluție pentru combaterea rățișoarei porumbului, din culturile de porumb și floarea-soarelui, dar și viermele vestic al rădăcinilor de porumb, din cultura de porumb este FASTER DELTA, insecticid pe bază de deltametrin.
  • Tot pentru cultura de porumb, însă pentru combaterea în vegetație a viermelui vestic al rădăcinilor de porumb, vă recomandăm insecticidul FASTER 10 EC, un alt piretroid pe baze de cipermetrin.

Ce soluții avem pentru tratamentul seminței cerealelor păioase în primăvara?

  • Pentru cerealele ce se vor însămânță în această primăvara LANGIS împreună cu AMIRAL 6 FS și fertilizantul starter MICROFERT-U, asigură protecție împotrivă bolilor și dăunătorilor din sol (viermi sârmă), cât și un start rapid în răsărirea culturii, fiind o soluție pentru  tratamentul seminței la cereale păioase în toamnă”, a explicat specialistul.