Soluții pentru combaterea dăunătorilor înainte și după răsărirea florii soarelui!

Daunele aduse de viermii sârmă (Agriotes spp.) și rățișoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) în culturile de floarea soarelui sunt deja bine cunoscute de toți fermierii. Pentru controlul acestor dăunători, vă recomandăm să tratați sămânța cu insecticidul LANGIS și fertilizantul MICROFERT U, iar pentru tratament în vegetație vă recomandăm insecticidul FASTER DELTA.

LANGIS este un insecticid destinat tratamentului seminței pentru combaterea viermilor sârmă (Agriotes spp.). Acționează prin ingestie și contact, dar prezintă și un efect repelent asupra viermilor sârmă și a altor dăunători din sol. Formularea de calitate asigură o acoperire excelentă a semințelor, formând o “zonă de protecție” în jurul acestora, fară a afecta germinația. Doza omologată pentru floarea soarelui este de 2 l/t sămânță. Pentru prelungirea perioadei de acțiune a insecticidului, mai ales în solurile alcaline, unde degradarea piretroizilor este rapidă și un start bun al culturii, recomandăm folosirea la tratamentul seminței și a fertilizantului MICROFERT U, în doză de 2,5 l/t sămânță.

FASTER DELTA acționează prin contact și ingestie, afectând sistemul nervos al insectelor. Insecticidul are o durată de protecție în cultură de 7-10 zile, indiferent de stadiul de vegetație. La floarea soarelui se va aplica un singur tratament pentru combaterea rățișoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis), doza omologată fiind de 0,3 l/ha. Atenție! Acoperirea completă și uniformă a plantelor este esențială pentru o bună protecție împotriva atacului insectelor.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO