„Soluții pentru sere: 7 răspunsuri la întrebări”

Nevoile de apă pentru sere se extind mult mai departe de irigare. De la controlul climei la germinare, utilizarea corectă a nevoilor de apă este esențială pentru maximizarea productivității plantelor.

Cele 7 întrebări și răspunsuri pregătite vă vor ajuta să înțelegeți mai bine nevoile serei dvs:

1. Pot căldura excesivă și mediul uscat deteriora recolta mea?

Da, pot. Un mediu potrivit este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Acest mediu poate fi obținut folosind pulverizatoare care distribuie picături fine de apă în aer și care vor ajuta la sporirea umidității în aer în timp ce vor reduce temperatura globală din seră.

2. Unde ar trebui să instalez pulverizatoare?
Pulverizatoarele trebuie instalate într-o poziție cât mai înaltă cu putință, adică la înălțimea jgheabului, sub ecranul termic, dacă acesta există și, în mod ideal, deasupra cărării. Prin calcularea distanței x și umiditatea temperaturii x, este posibil să calculați distanța de cădere necesară pentru ca picăturile să se evaporeze. Acest lucru ajută la minimizarea riscurilor îmbolnăvirii plantelor. Rețineți faptul că eficiența unui sistem de răcire se supune umidității relative.

3. Este irigarea prin aspersie necesară pentru toate aplicațiile?
În cazul serelor, chiar și cu o irigare prin picurare, aveți nevoie de cele mai multe ori de un sistem de irigare prin aspersie pentru germinare, irigare chimică și, câteodată, irigare suplimentară. Puteți alege să folosiți doar irigare prin aspersie pentru toate nevoile dvs. de irigare. Cu toate acestea, acest lucru este potrivit doar pentru culturi specifice, care sunt mult mai rezistente în fața ciupercilor și dăunătorilor.

4. Când este un pulverizator o soluție mai bună decât un aspersor?
Dacă cultivați semințe mici este recomandat să folosiți un pulverizator pentru a proteja semințele de picăturile mari ale mini-aspersoarelor tradiționale. Un pulverizator diferă de un micro-aspersor prin faptul că răspândește picături foarte fine de apă fără să se rotească.

5. Care sunt beneficiile irigării prin picurare pentru sera mea?
Majoritatea aplicațiilor pentru seră folosesc irigarea prin picurare ca sursă principală de irigare. În general, liniile de picurare integrate sunt folosite pentru aplicarea în sol, iar picurătorii la sol sunt folosiți pentru aplicații cu mai puțin sol/ hidroponice. Avantajele irigării prin picurare sunt numeroase. Acestea includ furnizarea apei și îngrășământului direct la rădăcina plantei, ceea ce ajută la evitarea umezirii frunzelor și reducerea riscurilor de îmbolnăvire. În plus, irigarea prin picurare permite irigarea impuls, care permite numeroase irigării mici pe zi. Atunci când alegeți picurătorul/ linia de picurare potrivit(ă) există multe variante și opțiuni disponibile. Rivulis Eurodrip oferă o gamă variată de soluții de picurare pentru sere, de la picurătorul economic E1000, picurătorul Corona, la picurătorul de ultimă generație Supertif și linia de picurare HydroPCND.

6. Linia de picurare neagră sau albă?
Diferența majoră dintre linia de picurare neagră și albă este aceea că linia de picurare neagră absoarbe mai multe radiații solare, încălzind apa în țeavă. Această încălzire poate produce două probleme: și anume un impact negativ asupra sistemului rădăcinilor plantelor (în special celor tinere) și, în al doilea rând, o dezvoltare extinsă a algelor. De asemenea, cu cât temperatura din tub este mai scăzută, se reduce formarea carbonatului de calciu, ducând la mai puține depuneri în linia de picurare. Acest lucru este un aspect important pentru cultivatorii cu surse de apă dură care prezintă un risc ridicat.

7. Pot aspersoarele proteja, de asemenea, structura serei mele?
Da, pot! Pe lângă irigare și controlul climatic, apa este, de asemenea, folosită pentru a proteja sera de zăpadă și gheață și pentru curățarea serei de praf. Acumularea de praf reduce razele UV în seră ceea ce duce la un impact negativ asupra plantelor. Pe lângă gama standard de produse pentru irigații pentru sere, Rivulis Eurodrip are o gamă de aspersoare ideale pentru protejarea structurii serelor.

Deoarece structura unei sere este complexă, acest articol servește doar drept ghid. Vă recomandăm să contactați un reprezentant Rivulis Eurodrip cu competențe în domeniul hidraulic și agronomic pentru a concepe o soluție pentru nevoile dvs. unice.

Contactați experții noștri aici: www.rivulis.com

Despre Rivulis Eurodrip 

Rivulis Eurodrip este un creator de soluții de micro-irigare, oferind sectorului agricol global cel mai larg portofoliu de pe piață și cea mai cuprinzătoare gamă de servicii. Expertiza noastră în găsirea soluțiilor reale în domeniu permite producătorilor de pretutindeni să obțină culturi mai bogate și să sporească randamentul cu o eficiență mai mare a costurilor, gestionând în același timp deficitul de apă și de teren.

Anotimp după anotimp, lucrăm împreună cu producătorii individuali și cu plantații corporative mari, pentru a oferi soluții potrivite de irigare, pentru orice provocare. Suntem dedicați susținerii unui ecosistem de succes pentru producătorii și partenerii noștri de afaceri.