SORRIAL – soi iscusit de grâu, cu calități superioare în segmentul de panificație, recomandat pentru toate zonele de cultură ale grâului din România

Pentru fermierii care caută un soi de grâu ce prezintă calitate superioară în segmentul de panificație, specialiștii ALCEDO recomandă SORRIAL, un soi nearistat cu potențial de producție ridicat. Ce însușiri fiziologice prezintă, dar și cât de tolerant este la bolile specifice, detaliem în continuare:

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • apariția spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: mică-medie
  • boabe de duritate medie și uniformitate foarte bună
  • toleranță la îngheț: tolerant
  • toleranţă la cădere: tolerant
  • toleranță la secetă: tolerant

TOLERANȚĂ LA BOLI

  • făinare (Erysiphe graminis): foarte puțîn sensibil
  • rugina galbenă (Puccinia striiformis): foarte puțîn sensibil
  • rugina brună (Puccinia recondita): sensibil
  • fuzarioză spicelor (Fusarium culmorum): puțîn sensibil
  • septorioză (Septoria tritici): puțîn sensibil

INDICI DE CALITATE

  • conținut de proteină: 12-16%
  • energie: 220-250
  • segment de panificație: grâu de calitate superioară
  • potențial de producție ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE

  • zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România
  • densitatea optimă: 400-450 boabe germinabile/mp